Направени са разчети и НЗОК има достатъчно средства да плати

...
Направени са разчети и НЗОК има достатъчно средства да плати
Коментари Харесай

Петко Салчев: НЗОК има достатъчно средства да плати лечение на пациенти леки и средни симптоми на коронавирус

Направени са планове и НЗОК има задоволително средства да заплати за амбулаторното лекуване на пациенти леки и междинни признаци на ковид. Тук се включват с изключение на прегледи и другите типове проучвания. Това сподели в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия проф. Петко Салчев - шеф на НЗОК.

" При плановете искахме в допълнение към 25 млн. за проучванията, които ще бъдат правени, заделени са 5 млн. за сътрудниците в първичната помощ, 5 млн. в профилираната извънболнична помощ. Средствата ще бъдат задоволителни и считам, че касата и от предходната година, и тази година не е спряла да се разплаща със своите контрактувани сътрудници. Има задоволително средства и желая да успокоя, че няма да спрем заплащанията ", съобщи още Петко Салчев.

Управителят на НЗОК разяснява, че с цел да се дадат безвъзмездни медикаменти на болните от ковид на амбулаторно лекуване, пациентът наложително би трябвало да посети доктор. Пациентът би трябвало да бъде прегледан, да му бъдат направени проучванията и по електронен път ще му бъде изписана рецепта, и ще му се дават медикаменти.

Петко Салчев отхвърли да има злоупотреби със средства на касата в коронавирус рецесията: " Ние заплащаме активност, която е осъществена. Там, където виждаме, че не е осъществена активността, не я заплащаме. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР