Направени са 2 513 теста. Това показват данните на Единния

...
Направени са 2 513 теста. Това показват данните на Единния
Коментари Харесай

347 са новите случаи на коронавирус у нас

Направени са 2 513 теста . Това демонстрират данните на Единния информативен портал.

Един болен е умрял, а 579 е оздравял .

В лечебни заведения за лекуване остават 385 пациенти. От тях 26 са в иинтензивни отделения.

През последните 24 часа са сложени 4 951 ваксини .

Разпределението по области на новооткритите случаи : Благоевград - 9; Бургас - 30; Варна - 21; Велико Търново - 4; Видин - 2; Враца - 5; Габрово - 5; Добрич - 3; Кърджали - 2; Кюстендил - 2; Ловеч - 16; Монтана - 4; Пазарджик - 7; Перник - 2; Плевен - 3; Пловдив - 34; Разград - 4; Русе - 20; Силистра - 7; Сливен - 17; Смолян - 7; София област - 13; София град - 93; Стара Загора - 15; Търговище - 5; Хасково - 11; Шумен - 5; Ямбол - 1 души.
 Ваканцията на депутатите забавя отпадането на карантината при COVID-19
Ваканцията на депутатите забавя отпадането на карантината при COVID-19

Коронавирусът ще е най-активен през ноември, грипът - през януари и февруари

Има покачване на заболеваемостта от COVID-19 . Това заяви  в сряда основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той обаче означи, че в случай че обстановката се съпоставя с тази от януари или февруари 2022 година, то нищо изключително не се случвало.

Кунчев уточни, че е било направено предложение от здравните експерти при този метод на протичане на болестта карантината да отпадне.

" Министерският съвет го одобри и изпрати към Народното събрание предложение при започване на септември - защото това е обвързвано с промени в Закона за здравето. За страдание, по отношение на изборите виждате, че с тази едномесечна почивка нещата се отсрочват във времето ", означи той.
 Министерски съвет гласоподава над 134 млн. лева за Коронавирус ваксини
Министерски съвет гласоподава над 134 млн. лева за Коронавирус ваксини

20 млн. лева се отпускат за лечебни заведения

Експертът съобщи, че от края на август е почнало повишение на броя на болните, само че в множеството случаи те не се нуждаят от болнично лекуване. Той регистрира, че все още 400 души са настанени за лекуване в цялата страна , а в интензивни браншове са настанени под 30 души, които са в животозастрашаващо положение.

Кунчев уточни, че годината и най-вероятно ще доближи епидемиологични равнища през януари и февруари, то COVID-19 ще бъде най-активен през ноември .

Той акцентира, че за хората във високите възрастови групи и изключително за тези с хронични болести е от основно значение слагането на ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР