Направена e проверка на оплакванията на Десислава Иванчева и Биляна

...
Направена e проверка на оплакванията на Десислава Иванчева и Биляна
Коментари Харесай

Началникът на арестите в София разкри излъга ли Иванчева за една кофичка киселото мляко

Направена e инспекция на недоволствата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от храната, изискванията и отношението в ареста.

„ С последните изяви в правосъдна зала се показват неща, които не дават отговор на истината “, сподели за предаването „ Преди всички “ по БНР началникът на бранш "арести " в работа "Изпълняване на наказванията " - област София Маргарита Дойчинова.

„ Храната при нас се доставя от пандиза в София, където се изготвя със специфичен рецептурник и се управлява според от таблицата за калорийност и за качество на храната. Тази таблица е одобрена от Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването. Целият развой се управлява извънредно строго. Не бихме могли да си позволим нито развалена храна, нито храна с ниско качество “.

Храната се дава в независими съдове за еднократна приложимост, на които е записано името на всяко лице, изясни Дойчинова. Това значи, че употребяваната кофичка от кисело мляко, показана от Иванчева пред медиите, не е пристигнала от ареста.

Дойчинова добави, че изискванията в двата най-големи ареста у нас - на адресите "Майор Векилски " и на бул. "Г.М. Димитров " дават отговор на европейските нормативи.

„ Отговарят изцяло на стандарта, който е възложен за подобен с европейски условия и с нормативна база, която е регламентирана. Условията и в двата ареста са положителни. На първо място - нужната жилищна повърхност, която би трябвало да бъде спазена, е ясно избрана - регламентирана минимална жилищна повърхност до минимум 4 квадрата за всяко едно арестувано лице. Спалните пространства, особено за арест “Векилски “ са 16,4 квадратни метра, което значи, че за всяко лице ще бъдат предоставени не по-малко от 4 кв. м. Настаняват се 2, 3 и, в краен случай, 4 арестувани лица, с което ние по никакъв метод не нарушаваме нормативната база за нужна жилищна повърхност “.

Обискът и претърсванията са част от вътрешния ред в арестите, само че се правят „ в строго избрана конкретизация, дружно с лица, които са от същия пол, като се употребява най-често ръчен металдетектор. Всяка нечиста сделка, че се правят непозволени и унизителни дейности, мисля, че не би могла да се схване “.

„ От направените инспекции по изказванията на арестуваните лица за потребление на такива унизителни дейности не е потвърдено, че такива са осъществявани в нашите условия “, сподели Дойчинова и изясни, че съществува видеоконтрол. Спекулациите за незадоволителна осветеност също не отговаряли на истината, изясни тя: „ Престоят навън се прави в избрани места, в които арестуваните лица имат опция да реализират освен разходка, само че и да се занимават с физически извършения със съответните уреди. Всички персонални права, които показват лицата, които са настанени при нас се удовлетворяват “.

Иванчева и Петрова са алармирали проблемите, които бяха обществено огласени, добави Дойчинова: „ От началото на годината досега съществуват 107 тъжби, които са визирани единствено от 3 арестувани лица в арест „ Векилски “. Претенции във връзка с изискванията имат арестуваните лица и само те. По отношение на храната, във връзка с осветеността, администрацията на ареста реализира незабавни дейности - проверява всеки един сигнал, който е подаден и подхваща съответните ограничения. Условията в ареста допускат един проведен развой и допускат осъществяване на строго избрани правила “.

Планови поправки в ареста на „ Векилски “ е имало в средата на юли, а на "Г. М. Димитров " подобен тече сега. Планирани поправки ще има и следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР