Направена е много стройна организация за изборите и изборни секции

...
Направена е много стройна организация за изборите и изборни секции
Коментари Харесай

Няма да се затварят изборни секции, уверява Демерджиев

Направена е доста стройна организация за изборите и изборни секции няма да бъдат затваряни. Това увери вътрешният министър Иван Демерджиев откакто организира

Той акцентира, че в неделя, на 2 април Министерство на вътрешните работи ще създадат всичко допустимо хората да излязат и да гласоподават, без да има никаква заплаха. И подсети - става въпрос за хибридни офанзиви, които търсят интерес и обществено внимание. Хибридните офанзиви търсят известност и намират такава, уточни Демерджиев.

Вече има арестувани в разнообразни градове на страната, които обаче не са част от каналите, от които идват хибридните офанзиви, сподели Демерджиев и прикани за успокоение.

Източникът на хибридните закани не е един, те въвличат лавина от почитателите и хора, които се пробват да се вършат на атентатори, и такива, които поддържат хибридни офанзиви. Министерство на вътрешните работи работи по разнообразни случаи, тъй че сега, в който имаме безапелационна позиция за първоизточника на тези дейности, ще бъдат оповестени, посочи министърът и още веднъж прикани за самообладание.
 Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната Обновена
Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната

Получени са десетки сигнали във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора

Не е толкоз значим източникът, тъй като след този източник може да се появят още десетки, уточни като опция още вътрешният министър.

" Нека хората бъдат спокойни, да гласоподават умерено и ръководителите на учебните заведения и публични здания да проявят хладнокръвие, да проявят успокоение. Ако има действителна опасност първите, които ще подчертаят това, са нашите чиновници, те са инструктирани по места ", безапелационен бе Демерджиев.

Той уточни, че всяко едно учебно заведение ще бъде тествано, след това затворено и ще бъдат запечатани всички пространства, които нямат отношение към изборния развой, ще бъде поставена защита цяла нощ. " Няма по какъв начин да има бомба, няма по какъв начин да има действителна опасност ", сигурен е Демерджиев.

Той добави, че страната няма какво повече да направи, а прави нужното.

Приемат се нови правила, с които да се отнеме и минималната отговорност, която имат учебните шефове, посочи Демерджиев и повтори, че в случай че има действителна заплаха първите, които ще сигнализират по тази причина, ще е полицията.

Министерство на вътрешните работи и службите ще поемат уговорката да преценят действителната заплаха, тъй че няма да се стигне до затваряне на учебни заведения и пропускане на занятия.

Вътрешният министър сподели, че протоколът за бомбените закани е нужен, с цел да се снеме всяка отговорност от шефовете на учебните заведения.
 ЦИК няма да издава протокол за деяние при бомбена опасност
ЦИК няма да издава протокол за деяние при бомбена опасност

4566 претенденти се борят за 240 депутатски места
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР