Напоследът все по-често срещаме обяви, според които британци продават имотите

...
Напоследът все по-често срещаме обяви, според които британци продават имотите
Коментари Харесай

Защо британците продават имотите си в България?

Напоследът все по-често срещаме разгласи, съгласно които британци продават парцелите си, които другояче с толкоз предпочитание купуваха у нас. Кои може да са факторите за това, разсъждават специалисти: 

1.На първо място, евентуално аргументите са стопански. Глобалната финансова рецесия през 2008 година доста повлия и на имотния пазар в България. След първоначалния взрив, който притегли доста английски вложители, цената на парцелите понижа. Много от тези вложители може да са решили да продадат, с цел да понижат загубите си или пък да осъществят облага.

2. Другата причина е Брекзит: Излизането на Англия от Европейския съюз докара до неустановеност за доста английски жители, които имат парцели тук.

Някои може да са решили да си ги продадат заради компликации с визи, права на престояване или заради боязън от бъдещи промени в законодателството на Европейски Съюз.

3. Липса на предстоящи приходи от наем: Много англичани вложиха в български парцели с упованието, че ще могат да ги отдават чартърен на туристи или локални поданици. Явно нещата не са се развили по техните прогнози, или по отношение на обещанията за ярко бъдеще. 

4. Лични аргументи: Животът на британците може да се е трансформирал – пенсиониране, здравословни проблеми, фамилни промени или предпочитание за връщане във Англия.

5. Не е незначителен и фактът, че парцелът е далеко, а изисква поддръжка: Собствениците, които не обитават непрекъснато в България, може да се затрудняват с поддръжката на парцелите от разстояние, изключително в случай че не могат постоянно да ги посещават.

6. Разочарование от локалната инфраструктура и услуги:  Въпреки че България предлага красива природа и ниски цени, някои купувачи са разочаровани от инфраструктурата, неналичието на услуги или разликите в стандарта на живот.

7. Надеждите за бързо развиване не се оправдаха: В интервала към присъединението на България към Европейски Съюз през 2007 година доста хора имаха вяра, че страната ще се развива бързо стопански. Очакванията за напредък на цените на парцелите и развиването на инфраструктурата не се сбъднаха и доста взеха решение да се отдръпват.

Припомняме, че единствено в Банско парцелите, притежавани от британци при започване на 2024 година, са били към 4000, което прави забележителен делът им в местата за настаняване. Дали това сега е по този начин, към този момент не е напълно несъмнено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР