Напоследък все повече хора си задават въпроса Къде си заслужава

...
Напоследък все повече хора си задават въпроса Къде си заслужава
Коментари Харесай

Как можем да спестяваме и печелим дори и в трудни времена?

Напоследък от ден на ден хора си задават въпроса " Къде си заслужава да вложа парите ми? " .

Мнозина биха се доверили на обичайния страж на средствата им – банките, само че в епохата на нулеви и даже негативни лихви, банковите депозити не наподобяват като изключително подобаващ вид.

Големият въпрос е: Как да запазим цената на парите ни във времето? Растящата инфлация е спомагателен фактор за това парите ни да се обезценяват и стопяват. Вместо да ги харчим за ненужни неща, е по-добре да ги вложим в нещо перспективно, което да ни донесе облага. Затова от ден на ден хора се обръщат към света на вложенията.

Пандемията от COVID-19 ни сложи в предизвикателна обстановка, само че съгласно голям брой специалисти точно спешните времена са най-подходящи за вложения. Именно вложенията имат капацитет да запазят и даже да усилят цената на парите ни и са натурален буфер против несигурността и инфлацията. Те могат да донесат рентабилност, тъй че да печелим от парите ни, вместо да плащаме за съхранението им.
Но по какъв начин да разберем в какво е най-добре да влагаме?


Като начинаещи вложители е добре да се спрем на относително сигурна инвестиция, която се ръководи от експерти – по този начин не се постанова да сме специалисти по тематиката или да следим инвестицията си непрестанно. Не е нужно да заделяме огромни суми, нито да ги влагаме във финансови принадлежности, които не разбираме.

Добър вид за това е , предлаган от ОББ. Той дава опция да съберем нужните средства, правейки дребни месечни вноски в един или повече взаимни фондове, а насъбраната инвестиция може да ни донесе облага.

Условията му са много свободни – сами решаваме какъв брой пари да отделяме месечно и датата, на която ще ги внасяме. Можем да усилваме или понижаваме определената сума, съгласно моментните ни благоприятни условия. Парите ни се ръководят от финансови специалисти, които наблюдават изкъсо пазарите и фирмите, а това е спомагателна гаранция, че спестяванията ни са на несъмнено място.

Чрез Систематичния капиталов проект влагаме постоянно дребни суми и спестяваме незабелязано, а в дълготраен проект това ни дава опция да осъществим мечтана цел или просто да натрупаме спестявания, които да използваме в миг на потребност. Така имаме късмет да опитаме от света на вложенията и без да сме Уорън Бъфет или Карл Айкан.
Още по-бързо и елементарно с ОББ Мобайл


За да употребявате тази капиталова опция, въобще не е нужно да се разхождате до банков клон. Може да се включите в нея напълно цифрово, посредством мобилното си банкиране. Тази нова функционалност към този момент е част от приложението за мобилно банкиране ОББ Мобайл и клиентите на банката ще могат да станат вложители за първи път, посредством постоянни месечни заплащания и то единствено с няколко клика – бързо, елементарно, забавно. Те могат да влагат в една от, като сами вземат решение в каква валута да стартират инвестицията си – в лв. или в евро.

ни дава опция за разнородни промени: можем да усилваме или понижаваме месечната вноска, да променяме датата на вложение, както и сметката, в която се събират вноските ни. Нова функционалност в мобилното банкиране на ОББ разрешава на всички вложители да виждат направената от тях инвестиция, както и да следят развиването ѝ в действително време.

Благодарение на СИП незабелязано спестяваме посредством дребни суми, без да натоварваме бюджета си. Не е нужно да пресмятаме разнообразни типове вложения и да губим време в визити на офиси, да вършим разбори или да плащаме за съвещания. Събираме едно малко положение, което можем да използваме когато и да е, когато ни потрябва, а в същото време насъбраната инвестиция може да ни носи рентабилност.

Избирайки този проект, можем да спечелим повече, в сравнение с в случай че използваме общоприети спестовни артикули, а облагата от вложенията ни няма да бъде обложена с налог. Друг бонус е, че постоянно разполагаме с насъбраната сума и можем да я изтеглим когато и да е – имаме цялостна независимост. За да се възползваме от всичко това е нужно само да открием сметка в ОББ и да изберем взаимния фонд, който най-добре пасва на настройките ни. А с цел да е бързо, елементарно и комфортно, можем да създадем нашия СИП напълно през смарт телефона ни.
Your browser does not support the video tag.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР