Напоследък все повече хора се отказват от шампоаните и избират

...
Напоследък все повече хора се отказват от шампоаните и избират
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с косата ви, ако спрете да използвате шампоан

Напоследък от ден на ден хора се отхвърлят от шампоаните и избират по-естествени способи за разчистване на косата си. Наскоро фризьорът Костадин Колев показа пред камерата на Vbox7, че не би трябвало да миете косата с шампоан повече от 1-2 пъти в седмицата. Ето какво би станало обаче, в случай че въобще не употребявате подобен артикул:

Скалпът ще е по-здрав

Шампоанът може да направи косата ви блестяща и чиста, само че от време на време може да има противоположен резултат. Ако това се случ, то е време да си починете от този артикул. Вашият скалп произвежда  уравновесено количество масла, които поддържат косата ви здрава и естествено хидратирана. Шампоанът има за цел да отстрани непотребната лой, несъразмерната му приложимост може да повреди косата ви, оставяйки скалпа ви прекомерно изсъхнал.

Виж още: Любов като на кино: Риалити звезди от разнообразни формати се сгодиха във въздуха

Няма да се омазнява

Когато избирате шампоан, евентуално желаете той да направи косата ви чиста и да не е мазна. Честото миене с артикули води до противоположен резултат и ще се омазни много повече. Водата няма по какъв начин да навреди на косата ви.

Ще спестите

Ще спестите пари, които другояче давате за артикули, които и заемат място. Не, не става въпрос да се откажете от обичаната си козметика, а да бъдете постоянно по-практични в изборите си.

Ще бъдете по-малко изложени на нездравословни субстанции

Шампоанът съдържа доста съставки, само че много от тях може да не са изключително потребни. Сулфатите, съдържащи се в доста шампоани, могат да раздразнят кожата ви и да изсушат скалпа ви, а фталатите даже могат да нарушат хормоналния ви баланс.

Виж още: Чужденци, станали мега известни у нас 

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР