“Напоследък все по-рядко се замисляме за причините, които ни карат

...
“Напоследък все по-рядко се замисляме за причините, които ни карат
Коментари Харесай

Калин Каменов: Образованието е ключът към разрешаването на всички проблеми /снимки/

“Напоследък все по-рядко се замисляме за аргументите, които ни карат да се гордеем като народ. Забързани в ежедневните си грижи забравяме, че сме дали на света книжовност. Нека помним предишното и в случай че желаеме да сме по-добри хора, първо да бъдем коректив на себе си, да създадем равносметка на постигнатото и да се опитаме да го надградим. Никога не би трябвало да отхвърляме познание на децата и всекидневно би трябвало да ги въодушевяваме. За мен е горделивост, че съм кмет на град, в който културата и традициите се ценят! Скъпи съграждани, бъдете горди и не забравяйте, че ключът към разрешаването на всички проблеми е образованието! Честит празник! ” - сподели кметът на Враца Калин Каменов на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Честването на 24 май стартира с “Парад на буквите ”, в който присъединяване взеха отличени възпитаници, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите 10-метрови флагове, представящи глаголицата, кирилицата и актуалната българска писменост, минаха през централната пешеходна зона. 
Програмата продължи с празненство пред постройката на Община Враца.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
В знак на благодарност, поклонение и респект, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.
На събитието участваха още: народните представители Мартин Харизанов, Деница Симеонова и Цветан Енчев, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, общински съветници, управителният екип на локалната администрация, регионалният шеф, началникът на РУО, шефове на просветителни и културни институции и жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР