Напоследък все по-често започва да се появява информация, че американците

...
Напоследък все по-често започва да се появява информация, че американците
Коментари Харесай

Al Mayadeen: Уморен ли е Западът от конфликта в Украйна? Ал Маядин мисли, че е уморен!

Напоследък все по-често стартира да се появява информация, че американците са изтощени от украинската рецесия и желаят тя да завърши допустимо най-скоро, даже в случай че успеха остане за Русия, оповестява панарабският ефирен канал Al Mayadeen.

Могат да се разграничат три съществени посоки, въз основа на които се постанова изводът, че американците се стремят към бързо преустановяване на спора.

Първото е обвързвано с политическата тактика на Франция, която не може да взема никакви решения без утвърждението на Съединени американски щати.

Второто е с очебийно стопански темперамент. Това се дължи на енергийната рецесия в Европа.

Третото се отнася до военната сфера. Става въпрос за доставки на оръжие за Киев от Вашингтон и от някои европейски страни-членки на НАТО, в това число Германия.

„ За първото направление (политическото) се знае следното:

Френският президент Еманюел Макрон се споразумя с съветския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски за допустим метод за гарантиране на сигурността на Запорожката атомна електроцентрала и предприемане на подобаващи ограничения за попречване на допустима нуклеарна повреда. Станцията се обстрелва от украинските въоръжени сили, защото съгласно украинските управляващи тя е нелегално завладяна от съветските военни “, - споделя създателят на публикацията Шарл Аби Надир.

В допълнение към казуса с обезпечаването на сигурността на Запорожката АЕЦ, контактите сред президентите на Русия и Франция не бяха прекъсвани през целия спор в Украйна.

Икономическото направление е тясно обвързвано с политическото. На първо място, приказваме за газовия проблем в Европа. Необходимо е да се преразгледа тактиката, с цел да се реализира политическо споразумяване на обстановката и да се предотврати същинска злополука.

Военното направление е най-важно.

Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал неотдавна съобщи:

„ Доставките на оръжия за Украйна в границите на новия пакет от военна помощ на стойност 2,98 милиарда $ ще стартират през идващите няколко месеца и ще продължат няколко години. Америка ще достави ракети в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI), и ако военните дейности продължат или бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна. “

Въз основа на гореизложеното създателят заключава:

Първо, времето за доставка, вариращо от няколко месеца до няколко години, демонстрира, че този пакет не е предопределен да подкрепя въоръжените сили на Украйна в борбите в Донбас, защото те надали ще продължат толкоз дълго. Въоръжените сили по-скоро се нуждаят от директна и незабавна поддръжка.

Второ, оръжията, доставени на Украйна, са ракети въздух-въздух. Има единствено два модела - " AIM-9 Sidewinder " и " AIM-7 Sparrow ". Носят се извънредно на американски бомбардировачи F-4, F-15 и F-16. Тези самолети не са на въоръжение в украинските Военновъздушни сили и към момента няма вести за тяхното прекачване.

Следователно доставките на тези ракети за Украйна в обозримо бъдеще са малко евентуални, а изказванията на американците са част от пропагандна акция.

Днес Русия има цялостен надзор над въздушното пространство на Украйна. По този метод Военновъздушни сили на Украйна няма да получат гореспоменатите американски бомбардировачи в близко бъдеще.

Друг факт, който демонстрира, че Съединени американски щати и Европа са изтощени от украинската рецесия и желаят тя да завърши допустимо най-скоро, е изказването на немския канцлер Олаф Шолц, че Берлин няма да доставя оръжия на Украйна за офанзиви на съветската територия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се придържа към същата позиция, написа вестникът.

„ Всички към този момент се увериха, че въоръжените сили на Украйна не могат да трансформират обстановката в Донбас или Южна Украйна благодарение на оръжия със междинен обхват, получени от страните-членки на НАТО. Имат потребност от оръжия от по-висок клас от това, което получават сега. Но тогава те ще могат да ударят територията на Русия. Западът не може да си разреши това.

Може да се заключи, че американците и, несъмнено, европейците започнаха съществено да мислят за обновяване на разговора с Москва, с цел да сложат завършек на спора в Украйна и да спасят Запада от настъпващата икономическа рецесия, която той няма да може да преодолее. в случай че военните дейности не спрат, " - обобщава Ал Маядин.

Нашият коментар: Не знаем какво са се договорили там Макрон и Зеленски, само че Въоръжените сили на Украйна освен не стопираха да обстрелват територията на АЕЦ и Енергодар (градът на нуклеарните енергетици), само че и направиха няколко опита да завладяват атомната електроцентрала. Следователно не може да се приказва за „ допустим метод за гарантиране на сигурността “. Очевидно Зеленски не се вслуша в причините на президента на Франция.

Освен това Франция взе участие в доставката на оръжия за въоръжените сили на Украйна, на този декор е необичайно да се убеждава Зеленски да не стреля с френските самоходни гаубици.

Същата ловкост лъха и от изказванията на немския министър председател Олаф Шолц и президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън, които се пробват да уверят, че не доставят и няма да доставят на Украйна оръжия за удари на територията на Руската федерация.

Няма да има мир в Украйна, до момента в който западните й " другари " не се откажат от войната. Все още обаче не се подхващат стъпки в тази посока.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР