Напоследък този тренд е навсякъде. Можеш да видиш мини полата

...
Напоследък този тренд е навсякъде. Можеш да видиш мини полата
Коментари Харесай

Завръщането на мини полата

Напоследък този тренд е на всички места. Можеш да видиш мини полата безусловно на всички места.

Но преди да обсъдим по какъв начин да изглеждаме елегантно и секси с мини пола, дано се срещнем с забавни обстоятелства към основаването ѝ.

Без подозрение много от трендовете в предишното се завръщат в сегашното – да вземем за пример дънките с ниска талия, а в този момент и мини полата. Появата на мини полата в сегашното се видя в началото в обществените мрежи като Tik Tok и Instagram . Но откакто надарените дизайнери на висша мода взеха решение да създадат „ прераждане “ на мини полата, към този момент всичко наподобява изцяло действително.

Не можем да пропуснем мини полата на Prada и на Miu Miu – изключително на Miu Miu , която се прервърна в бижуто на седмицата на модата в Париж. Истинският въпрос е дали ще се задържи наклонността на мини полата.

 Завръщането на мини полата

Кой е основал мини полата?

Историята на мини полата стартира още през 60-те години на ХХ в., когато тя се появява за първи път на витрината на историческия лондонски магазин Bazaar , с помощта на Мари Куант, английска дизайнерка, на която се приписва и самото изобретяване на мини полата (името на полата идва от обичаната марка кола на Мари, а точно Mini Cooper ). Куант била толкоз въодушевена от дамите в Лондон, че решила да покаже своите дизайни.

 Завръщането на мини полата

Супермоделът Туиги (от англ. Twiggy ) е първата, която се трансформира в фешън икона, носейки мини полата, и напълно инцидентно получава званието „ детето “ на този тренд.

Защо мини полата е била известна през 60-те години?

Именно през 60-те години на ХХ в. мини полата се е трансформирала в културна икона, която разпознаваме и през днешния ден. По това време се е обозначавала като политическо младежко придвижване, в което младежите към този момент не са желали да се обличат като родителите си. Мини полата е била игрива, бунтарска дреха, представляваща смяната в динамичността на обществото. Точно тогава е имало и стачки, в които участниците са били най-вече дами, искащи своите права и междуполово тъждество. Интересен факт е, че по същото време са се появили и противозачатъчните лекарства.

Всичко това разрешава на дамата да излезе от ролята на съвършената стопанка, в която всички я виждат, и да се трансформира в свободна и по-отворена към новото жена.

Но тук се появява мини полата на 90-те години на ХХ в., където става все по-къса. Имаме фешън икони като Памела Андерсън, Spice Girls , Наоми Кембъл и Кейт Мос, които носят извънредно мини поли. В света на модата се появяват цели сбирки от марки като Prada и Dolce & Gabbana , които са въодушевени от мини полата и от всички тези дами. По този метод мини полата се трансформира в културата на това време.

След това се появява мини полата на 2000-те години – нов век, ново начало, където Tom Ford основава даже още по-мини версия на мини полата и остава шлагер до лятото на 2003 година

 Завръщането на мини полата

Време е да върнем мини полата в сегашното. За да се чувствате добре, обличайки мини пола, би трябвало да методите с внимание към това по какъв начин я носите и съчетавате и към това какъв брой уверени се чувствате в нея. Ако се притеснявате да носите толкоз къси поли, постоянно можете да скочите на идващото равнище – носете я по този начин, че вие да се чувствате добре, уверена и мощна.

Мини роклята

 Завръщането на мини полата

Ако желаете да носите мини рокля вместо пола, само че се притеснявате, че дължината ѝ е прекомерно къса, пробвайте да я съчетаете по следния метод:

През деня: мини рокля + пуловер вид loose fit + боти вид combat boots

Вечер: мини рокля + блейзър с мъжка кройка + ботуши над коляното

Мини пола

 Завръщането на мини полата

Никой няма да ви съди, че носите пола, чиято дължина не е тъкмо над коленете (Е, с изключение на бабите пред блока, само че това е друга тематика.). Просто бъдете себе! Ако желаете да носите мини пола, носете я! Ето по какъв начин да бъдете секси и уверена в мини пола както денем, по този начин и вечерта:

През деня: мини пола + oversized щампирана тениска + кожено яке + обичаните от всеки – Nike Air Force 1

Вечер: мини пола + crop top + блейзър с мъжка кройка + обувки на висок ток

 Завръщането на мини полата

Можете да бъдете каквато си поискате, да изглеждате по метод, по който ще се чувствате мощна, сексапилна и уверена, без значение на какъв брой години сте, какъв брой тежите или структурата на тялото ви. Бъдете себе си и по този метод ще покажете на света какъв брой мощна е в действителност дамата. Носете мини полите си, макар предразсъдъците! И помнете: колкото и съвършена да сте, ще се откри един човек, който да ви каже, че не сте задоволително красива, привлекателна или сексапилна. И противоположното: в случай че не се чувствате добре в кожата си, ще се откри един човек, който ще ви каже, че всичко е идеално, че вие сте идеални.

Автор: 

Снимки: Profimedia, Instagram, Pinterest

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР