Напоследък светът говори за едно име, което се издига в

...
Напоследък светът говори за едно име, което се издига в
Коментари Харесай

Индийският милиардер, който изпревари Бил Гейтс и догонва Мъск

Напоследък светът приказва за едно име, което се издига в класацията на богаташите - индийският милиардер Гаутам Адани . По данни на Bloomberg Адани е станал четвъртият най-богат човек в света , измествайки Бил Гейтс. В четвъртък чистото положение на Адани набъбна до 115 милиарда $, изпреварвайки съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Тази година индийският предприемач е нараснал положението си повече от всички останали (с 36 милиарда долара). Докато даренията на Гейтс и продажбата на софтуерни акции бяха една от аргументите за спада в класацията, тази обстановка повлия на възхода на Aдани. По-рано този месец Гейтс означи, че е дарил 20 милиарда $ на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ".

 
से कमाई करने वालों के लिए खुशखबरी, गौतम अडानी की ये कंपनी लाएगी IPO
— YourStoryHindi (@YourStory_Hindi)
Гаутам Адани, който напуща университета в края на 80-те години на предишния век, с цел да основе компания за агробизнес , е натрупал съвсем цялото си положение през последните две години. Адани бързо диверсифицира тактиката си в региона на зелената сила, летищата, центровете за данни, цифровите услуги и медиите в сходство със тактиката на индийския министър-председател Нарендра Моди.

Според Индекса на милиардерите на Bloomberg Гаутам Адани понастоящем е на четвърто място със положение от 115 милиарда $. Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск (242 милиарда долара) , създателят на Amazon Джеф Безос (148 милиарда долара) и френският предприемач Бернар Арно (137 милиарда долара) са отпред на листата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР