Напоследък става все по-модерно консервирането на плодове и правенето на

...
Напоследък става все по-модерно консервирането на плодове и правенето на
Коментари Харесай

Яли ли сте сочни праскови посред зима? Всичко си има чалъм, показваме как става

Напоследък става все по-модерно консервирането на плодове и правенето на компоти да се заменя със замразяването им. Това надали учудва някого – съвсем във всяка камера към този момент може да се откри по този начин наречения „ червен микс “ – малини, ягоди, къпини, боровинки. Но чували ли сте за замразени праскови? Сигурно не! Има един елементарен способ, с който можете да замразите този толкоз апетитен летен плод, като също така ще запазите както витанимините, по този начин и сочността му. Но си има и похват, за който през днешния ден ще ви разкажем. Първо е значимо какви праскови ще подберете. Трябва да са идеално узрели, само че не и да бъдат меки. Обърнете внимание и на усета, защото при замразяването той се усилва. Хубаво е прасковите да нямат кисела нотка. При всички положения ще би трябвало да махнете и костилката, тъй като тя ще докара доста горчив усет на замразените плодове.

Ето какво е належащо да извършите. Кипнете вода. В различен съд пригответе ледена вода, може да прибавите и кубчета лед. С изострен нож направете „ Х “ на дупето на прасковата. Пуснете четири плода във врящата вода за половин минута, след което ги прехвърлете в ледената. Обелете кожата и нарежете прасковата на филийки. Върху тавичка сложете хартия за печене. Наредете филийките, без да се допират. Покрийте ги с фолио и ги пъхнете за една нощ в камерата. На сутринта ги прехвърлете в подобаващ резервоар. Поставете контейнера във фризера и… готово. Ще имате страхотни праскови и през зимата, можете да ги хавате откакто се провиснал или да ги употребявате за десерт!

А знаете ли, че:
Замразените плодове и зеленчуци съдържат повече витамини и антиоксиданти от пресните, заяви в. „ Дейли мейл “.
Две самостоятелни проучвания демонстрираха, че замразените плодове и зеленчуци са с повече потребни съставки от пресните, като се стартира от морковите и броколито и се стигне до боровинките. Те съдържат повече витамин С, полифеноли, антоцианини, лутеин и бета-каротен.

Тези антиоксиданти предотвратяват появяването на рак и са доста потребни за мозъка, кожата, очите и работата на тялото.
Продаваните в супермаркетите плодове и зеленчуци наподобяват доста свежи. Често обаче те са съхранявани дълго преди да стигнат до рафтовете. С времето питателните им качества се губят, понижават витамините.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР