Напоследък случващото се в моя роден футболен клуб Пирин“ е

...
Напоследък случващото се в моя роден футболен клуб Пирин“ е
Коментари Харесай

Станислав Манолев: Пирин се управлява некомпетентно, трупат се задължения, има риск от фалит!

Напоследък протичащото се в моя роден футболен клуб „ Пирин “ е обхванато в мъгла и недомлъвки. Липсват съответни отговори по най-важния въпрос, обвързван с финансирането. Моите опасения са, че тимът се трансформира в бомба със закъснител за бъдещото ново ръководство.

И това е резултат от некомпетентното ръководство на клуба, от неверната политика на управлението. Това твърди някогашният президент и ексфутболист на „ орлетата “ Станислав Манолев, който е част от Инициативния комитет, издигна кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на община Благоевград.

Той напомни, че преди време Общината одобри акциите на лицензианта от предходната година - ФК „ Пирин “ АД, като това бе показано, че се случва надали не под напън.

По този метод обаче ОФК наследява отговорностите на ФК, към който към този момент има изпълнително дело.

„ Говори се интензивно за задължения към Национална агенция за приходите в размер на над 230 000 лв.. Не е загадка и обвързване към „ Спорт Депо “ от 65 000 лв.. Дължат се и десетки хиляди лв. към мобилния оператор А1. Не на последно място - налице са десетки хиляди левове отговорности към личния състав - футболисти, треньори и администрация “, споделя Станислав Манолев. Дългове има и към полицията, които не престават да се натрупат. Новият рейс е запориран от Национална агенция за приходите и има изпълнително дело. Всичко това може да се ревизира.

Има футболисти на които се дължат заплати, в това време са лъгани, че ще получат награди. Ковальов е изваден от състава за мача против отбора на Лудогорец единствено тъй като е питал за награди. Той е безапелационен, че не е обикновено да вдигаш цената на билетите за почитателите на тима за мача против ЦСКА, за гостите да е по-скъпо може, само че за хората от града по-високите цени са некадърно решение. Манолев напомня, че 50 000 лв. бяха гласувани за 100-годишнината на клуба, само че тези пари по този начин и не стигнаха до първия тим. Само с помощта на почитателите се провежда уместно празненство за вековния празник.

„ Най-голямата нелепост е да се подари стадионът в Рилци на БФС, с цел да създадат от затревен терен игрище с изкуствена настилка. И нашите деца ще го употребяват тогава, когато някой от националните тимове не тренира или играе там. Това е безумство. Вече в доста страни не разрешават изкуствените терени, защото предизвикват доста травми, а управниците на „ Пирин “ взеха решение да вършат неестествен терен от доста прекрасен и първокласен затревен терен “, уверен е Станислав Манолев.

Като футболист, играл дълги години и зад граница, Манолев твърди, че в детско-юношеската школа не се работи вярно, а бюджетът там за заплати, осигуровки и други разноски е като за тим от Втора лига.

Според него още преди половин година е било ясно, че акционерното сдружение се тласка към банкрут. Тогава е трябвало да се предприеме най-разумният ход - това сдружение да бъде оздравено, тъй като единствено по този начин клубът може да стане атрактивен за нов вложител.

„ Все още не е късно да се положат старания тъкмо там, тъй като рано или късно въпросните задължения ще би трябвало да се изчистят от Общинския футболен клуб. Проблемът е, че ОФК „ Пирин “-Благоевград също се намира в дългова серпантина, от която все по-трудно ще се измъкне “, твърди Манолев. Най-лошите прогнози са, че напълно скоро може да „ завалят “ правосъдни искове и каузи.

Бившият президент на „ орлетата “ сигнализира, че актуалното управление е раздуло много бюджета и всеки месец единствено осигуровките са към 60 000 лв..

Това значи, че клубният месечен разход - единствено за заплати, осигуровки и налози, гони внушителната цифра от 200000 лв., което е изцяло недопустимо при компликациите да се обезпечи нужното финансиране. Така се натрупат нови и нови задължения към снабдители, не се заплащат обикновени сметки.

„ Всичко това е резултат от аматьорския метод на ръководство. И може да се стигне до най-лошото – банкрут на нашия обичан 100-годишен клуб “, предизвести Манолев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР