Напоследък се натрапват няколко опорки за Иван Гешев. Мисирките от

...
Напоследък се натрапват няколко опорки за Иван Гешев. Мисирките от
Коментари Харесай

Емил Азар: Скъпи, жалки мисирки, ето защо Иван Гешев трябва да си ходи

Напоследък се натрапват няколко опорки за Иван Гешев. Мисирките от ГЕРБ повтарят като опиянени, че били за промяна в правораздаването, само че махането на Гешев и Цацаров е „ стани, че да седна аз “. Медийните мисирки сервират тази нелепост под формата на въпроса: Не се ли фокусирате прекомерно в Гешев? Питат и мигат, мигат - аха да си намерения човек, че имат мозъчна активност...
Особено това личи по време на изявленията и питания към правосъдния министър Надежда Йорданова. Забележително е спокойствието, с което тя аргументира позицията на партиите от съдружното съглашение.
Основанията в действителност са доста, само че ще се спра на някои от тях, които са по-близо до действителния живот и може би по-лесни за разбиране от мисирките – политически, медийни и всевъзможни други. Мисирки да искате…
Сотир Цацаров и Борисов сътвориха модела „ прокуратура и власт – единни “. Първо това пролича в замазването на делото за скандалните бюлетини от печатницата в Костинброд. Те бяха в действителност готови за манипулиране на изборите, което съобщи тогава самичък Цацаров, само че откакто Борисов стана министър председател, той небрежно се отметна.
Цацаров и Борисов вкараха „ практиката “ да се срещат в сряда и да си хортуват като приятели.
Иван Гешев първо бе заточен в Перник за няколко месеца и върнат, с цел да извърши значима „ мръсна поръчка “ – да води делото за фалираната с мощната помощ на прокуратурата КТБ и да опъне „ чадър “ над разграбването на активите на банката. И той се оправи брутално. Под същия „ чадър “ работи и до през днешния ден групата за рекет, изнудване и заграбване на компании, злато и пари, ръководена от някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров – Петьо Еврото. Справка – следствието „ Осемте джуджета “ и редица други. В свадите са директно забъркани висши прокурори, любимци на Гешев, по отношение на които той не подхваща никакви дейности. Дори единствено този факт е задоволителен да му се желае оставката.
Оказва се, че дамата с която съжителства Гешев е придобила като някакво Коледно знамение разнообразни парцели в столицата на приказно ниски цени. В една от компаниите е била в връзки с основния очевидец по делото против кметиците на „ Младост “ Александър Ваклин. Самият неуместен арест на Десислава Иванчева и Петрова също бе мотив за дискутиране държанието на Гешев.
С потвърдено подправени бордера като мотив бяха вкарани в ареста десетина от очевидците по делото „ КТБ “ за да им се окаже напън, с цел да трансформират показанията си. Месеци наред тези хора лежаха в ареста, някои се разболяха има даже починали…
През „ царуването “ на Цацаров и Гешев някои от най-активните медийни критици на тяхната активност са преследвани, повдигнати им са по няколко обвинявания, запорирани са им сметките и парцелите. Това е тормоз, подложен на критика в отчети на Европейска комисия, Държавния департамент на Съединени американски щати и неправителствени организации. Нула реакция.
Лиляна Деянова-Лилана, съдружникът й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов бяха арестувани за заграбване на евросредства. Деянова и Димитров преди този момент бяха внесли в прокуратурата голям размер обстоятелства и материали за злоупотреби и корупция в АПИ и Тол системата. Вкараха ги за месеци в ареста без повдигнато обвиняване.
В ареста бяха хвърлени и юристи на известни лица, неуместни на настоящата тогава власт.
Десетки хора с друг бизнес също минаха през арестите, с цел да бъдат пречупени, а бизнесът им заграбен. Списъкът е дълъг. Някои от тях са градили своя бизнес години наред, вложили са стотици милиони в него, а в един миг се оказаха с белезници. До момента няма наказан нито един от тях, а делата едно след друго приключват с цялостен неуспех за прокуратурата в съда.
Цацаров стартира, само че Гешев продължи да мачка делото за чиновниците на съветското ГРУ, засечени неведнъж у нас и обвинени за отравянето на трима български жители.
До момента няма нито едно досъдебно произвеждане и повдигнати обвинявания против представител на кръга Борисов, който управляваше 12 години и се трансформира в знак на корупцията.
Няма нито едно прокурорско деяние против медии, правилни на статуквото за многомилионните дължими налози към страната. Нито за пране на пари през офшорни компании.
А какво да кажем за нахлуването на негови силоваци в Президентството и задържането на съветници на президента Румен Радев, които след това се оказаха изцяло почтени? И това ли не е мотив за оставката на Гешев?
Това са единствено дребна част от причините, поради които митингите през 2020 година издигнаха настояването Иван Гешев да си върви.
Липсата на надзор дава опция на Гешев да повдига обвинявания на всеки неуместен нему и на мафията човек, който се трансформира във безконечен обвинен без никакви или скалъпени доказателства. Често даже не се стига до съд, само че обвиняванията са факт. Кой може да компенсира претърпяното от тези хора, да върне разрушените ориси и бизнеси? Гешев не просто би трябвало да си върви, само че и да бъде разследван и съден. Същото важи и за Сотир Цацаров, шефът на КПКОНПИ - другата бухалка на борисовата власт.
Гешев е този, който сега крепи остарелия режим на Борисов и подклажда очакванията на статуквото и мафията за реванш.
И още един значим мотив: Изчезнат ли Гешев и Цацаров, изчезва и Борисов. Стане ли това и доста от мисирките ще изчезнат или най-малко ще млъкнат. Което би било огромна и доста потребна смяна!

Емил Азар
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР