Напоследък Microsoft предлага продукти на абонаментен принцип: Office 365 и

...
Напоследък Microsoft предлага продукти на абонаментен принцип: Office 365 и
Коментари Харесай

Microsoft обяви Office 2019, ако не искате да плащате за Office 365

Напоследък Microsoft предлага артикули на абонаментен принцип: Office 365 и новия Microsoft 365. Но за потребителите, които избират да закупуват еднократни лицензи, компанията разгласи във вторник Office 2019.

Той ще бъде пуснат в продажба към средата на 2018, оповестиха от софтуерната компания, а версията за прелиминарен обзор ще види бял свят малко преди този момент. Office 2019 ще включва общоприетите Office съставни елементи: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, плюс сървърни приложения като Exchange, SharePoint, и Skype for Business. Очакват се разнообразни версии на Office 2019 (включително – за Mac), само че още няма публично удостоверение за това.

Microsoft дефинира Office 2019 като пакет с „ безконечни приложения “, тъй като клиентите ще платят за тях еднократно, а не на абонаментен принцип. Софтуерният колос не е оповестил цената за Office 2019, въпреки че Amazon продава версията Microsoft Home & Business против 210 $.

Разбира се, за компанията е по-изгодно потребителите да употребяват абонаментните услуги като Office 365, при които може да се заплаща на месечен или годишен принцип, като новите пачове и функционалности се пускат постоянно. Цената на Office 365 е по-висока от тази на Amazon за новия Office 2019, само че разноските са разхвърляни във времето, да вземем за пример, Microsoft’s Office 365 Home коства $100 за година.

Да имат пожизнен лиценз за Word, е задоволително за някои консуматори. Основните функционалности като инспекцията на правописа не се трансформират кой знае какъв брой през годините. От друга страна, Microsoft непрестанно усъвършенства благоприятни условия на приложенията в Office 365. Компанията дава обещание да прибавя новите функционалности и към Office 2019, да вземем за пример подобренията за разбора на данните в Excel, преливките Morph и Zoom при PowerPoint, само че това няма да е вечно. След известно време, Microsoft ще спре ъпдейта.

Потребителите на Office 365 употребяват и друго преимущество: даже да си купите лиценз за 70 $, софтуерът може да бъде конфигуриран на няколко устройства: едно PC, един таблет и един смарт телефон. Office 2019 работи единствено на един компютър. Потребителите, които не разполагат с годен Office лиценз, могат единствено да преглеждат, само че не и да четат документи.

Microsoft е наясно, че не всеки консуматор желае да мине към облака. „ Office 2019 е скъп за клиентите, които са избрали да поддържат на място всичките си приложения и сървъри,” написа в блога си Джатед Спатаро, основен управител на Office, по време на продуктовата презентация на компанията в Орландо, Съединени американски щати.

Как да разбираме това: не е загадка, че Microsoft желае Office да стане като сметките за телефон, вода и ток, т.е. нужното заплащане, което всеки би трябвало да планува. Много от функционалностите на Office са предопределени за съответен клас консуматори и са ненужни за останалите. Изборът не е елементарен: в случай че желаете да имате всички последни функционалности на приложенията, ще би трябвало да се абонирате за Office 365, само че в случай че ви стигат единствено главните – тогава евентуално Office 2019 ще се окаже по-подходящ.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР