Напоследък изследванията, свързани с Космоса, са с акцент предимно Марс.

...
Напоследък изследванията, свързани с Космоса, са с акцент предимно Марс.
Коментари Харесай

Колко дълго ще можем да живеем на Марс

Напоследък проучванията, свързани с Космоса, са с акцент най-вече Марс. Да, първо предстоят задачи до Луната, само че тя не е толкоз далечна и загадъчна, колкото Червената планета, която по-смелите възнамеряват да трансфорат в колония на Земята в близко бъдеще.
 Бъдещите задачи до Марс и провокациите, пред които ще се изправят участниците в тях
Неочакваната спънка пред бъдещите задачи до Марс

Няма да им бъде елементарно

Докато човешки крайник успее да стъпи на Марс има доста стадии, през които би трябвало да се премине. Тук, на нашата планета, се извършват редица проби в симулирана среда, които целят да дадат по-ясна визия за изискванията на живот там и по какъв начин те ще се отразят на астронавтите.

Преди години се роди изказванието, че хората ще могат да се възпроизвеждат сполучливо на Марс, тъй като семенната течност устоя до 200 години при тамошните условия. Но последни изследвания попарват ентусиазма на някои и предлагат престоят на Червената планета да бъде много по-кратък, в сравнение с може би на някои им се желае.
 Снимка 621287

Според ново изследване, оповестено в Advancing Earth and Science Journal, хората не трябва да прекарват повече от четири години на Марс, тъй като в противоположен случай равнищата на радиационно излъчване, на което са подложени, става прекомерно огромни и рискови за тяхното здраве.

Специални калкулации демонстрират и че най-подходящото време за пускане на задача до Червената планета е по време на слънчевия най-много, с цел да се защищити екипажът от слънчевите енергийни частици. И макар характерните условия, които слагат ограничавания за технологиите и продължителността на задачите, учените са уверени, че те въпреки всичко могат да се осъществят.

Изследователите от Калифорнийския университет в Лос Анджелис обръщат внимание и на материалите, от които са основани галактическите кораби за задачите до Червената планета. Те би трябвало да са задоволително плътни, само че не и прекомерно дебели, с цел да не се образува вторична радиация, на която ще е подложен екипажът, написа Daily Mail.
 Бъдещите задачи до Марс и за какво е по-добре в тях да вземат участие единствено дами
Защо би трябвало да пращаме единствено дами на Марс

Кой е мощният пол на Червената планета

Очевидно са нужни още много проучвания и проби, с цел да се основат оптимално безвредни условия за тези, които ще имат опцията да стъпят на Марс. А концепциите за човешка колония на този стадий наподобяват по-скоро утопични.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР