Напоследък е популярен трикът с Телеграм, при които биваме поканени

...
Напоследък е популярен трикът с Телеграм, при които биваме поканени
Коментари Харесай

Явор Колев с предупреждение: Измама с есемеси с покана за посещение на сайт и сваляне на приложения

Напоследък е известен трикът с Телеграм, при които биваме поканени посредством известие да посетим линк на китайска компания, която сякаш ще прави високотехнологични вложения. Обикновено ни карат да инсталираме приложение на платформа, през която да влагаме. Телефонът ни по този метод става обект на проведена престъпност – всички дейности на него стават налични за измамниците “ Това сподели специалистът по киберсигурност Явор Колев в " Денят на Фокус “ по Радио ‘’Фокус “.

" Когато получаваме есемес или известие в безвъзмездна информационна стратегия да посетим уебсайт и да инсталираме приложение, би трябвало доста да внимаваме ", предизвести Колев.

" Фалшивите приложения нормално са отвън AppStore и Гугъл Play. Има белези, по които можем да се ориентираме дали едно приложение е фактически. Добре е да ревизираме кой е производителят.Приложенията от магазини на огромни компании са до известна степен обезпечени. Трябва да проверим какъв брой пъти съответното приложение е конфигурирано на други устройства. Нужно е да се интересуваме от отзивите за работата на приложението “, разяснява специалистът.

Възможно е приложение да се конфигурира на телефона ни единствено, без наше познание. " Ако сме дали достъп до телефона си на децата, те постоянно смъкват игри, които в доста случаи са рискови за данните ни. Тези игри нормално изискват да се заплати дребна сума за инсталиране и това елементарно подтиква детето да вкара да вземем за пример банкови данни. Така може да се източи наличността на сметката Ви. Устройството ни би трябвало да бъде заключено, с цел да се предпазим по-добре “, посъветва Явор Колев.

" Мога да дам образец с кино лентата " Киберпрестъпност “, в който имам присъединяване – основан от Българската академия за гении и ГДБОП и изследва разнообразни публикувани киберпрестъпления и по какъв начин да се предпазим от тях. В момента върви по кината “, сподели още специалистът.

Дигитализирането неизбежно води до нарастване на киберпрестъпленията, всеки от нас е евентуална жертва и би трябвало да увеличи киберкултурата си, безапелационен е Явор Колев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР