Напоследък е модерно всички на Балканите да говорим за свързаност

...
Напоследък е модерно всички на Балканите да говорим за свързаност
Коментари Харесай

Президентът Радев: Свързаността на Балканите ще бъде „осакатена“, ако не успеем да обединим младите хора чрез образованието и науката

Напоследък е съвременно всички на Балканите да приказваме за съгласуваност – главно в региона на превоза, на енергетиката, дигитализацията. Но една такава съгласуваност ще остане „ осакатена “, в случай че не успеем да обединим нашите младежи в региона на образованието и науката. Това съобщи президентът Румен Радев пред участниците в Десетата конференция на Балканския физически съюз, оповестяват от президентството. Тази година интернационалният конгрес се организира в София под патронажа на президента.

 rr_640x351

Румен Радев изрази вяра, че учените, взели участие във конференцията, ще продължат да работят точно за съгласуваност в района в региона на науката и образованието, а ползотворните полемики ще слагат началото на нови партньорства.

По думите на президента, провеждането в София на форума, събрал стотици уважавани учени от Балканите, е самопризнание за страната ни и за Съюза на физиците в България. Приветствам вашите старания и огромни достижения в една от най-всеобхватните, красиви и мощни науки. Физиката е просвета, без която индустриалната гражданска война и напредъкът на човечеството не биха били вероятни, уточни президентът.

 rr3_640x383

Президентът означи, че няма област от нашето всекидневие през днешния ден, в която фундаменталната и приложната физика да не участват и в това се състои огромната отговорност и предизвикателство пред всички учени физици, а точно да не престават напредъка на човечеството. Като образец президентът уточни авиацията: „ Като водач летях с голямата увереност в себе си за сигурността и сполучливия излаз на полета, тъй като стотици брилянтни мозъци в региона на физиката генерации наред бяха „ регламентирали “ всичко в тази комплицирана просвета “, съобщи Румен Радев.

Членове на балканския съюз са националните физически организации на Албания, България, Кипър, Република Македония, Гърция, Черна гора, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. В тридневния интернационален конгрес в София участваха над 400 експерти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР