Напоследък често ни се случва да се храним пред лаптопа:

...
Напоследък често ни се случва да се храним пред лаптопа:
Коментари Харесай

Защо трябва да оставите лаптопа си далече от вас, докато се храните

Напоследък постоянно ни се случва да се храним пред преносимия компютър: обядваме небрежно в офиса, гледаме вечер филм у дома, а похапването пред монитора ни се коства нещо напълно естествено. Но, надали осъзнаваме какъв брой доста отрицателни последици има това толкоз нормално деяние. Ето главните опасности, до които води похапването пред компютъра:

1. Води до отичане на стомаха и неприятно храносмилане.
За да усвоим храната вярно, е належащо да седнем на масата и релаксираме, до момента в който ядем. Храната би трябвало да се дъвче деликатно, с цел да се разгради до допустимо най-малки хапки и помогне на храносмилането. Всякакви електронни устройства, като преносими компютри, единствено ще ни отвлекат вниманието от главната ни активност, след което след това ще се усещаме доста по-зле.
 2. Не осъзнавате какъв брой сте изяли.
Когато вършиме по едно и също време няколко неща, ви е мъчно да се концентрирайте и не обръщате задоволително внимание какъв брой в действителност ядете. Подобно на храненето и гледането на телевизия по едно и също време, вие приемате доста повече калории от нужното.
3. Ядете прекомерно бързо.
Спокойното и постепенно хранене е доста по-полезно за здравето, изключително за храносмилането и поддържане на обикновено тегло. Бързото хранене в придвижване ни кара да одобряваме доста повече калории и да консумираме по-вредни артикули. Затова би трябвало да преместите преносимия компютър си встрани и да се концентрирате върху това, което ядете.
4. Трудно удовлетворявате глада си и не изпитвате наслаждение от храната.
Ако ядете пред компютъра, най-вероятно обръщате повече внимание на това, което се случва на екрана в сравнение с храната си. Храните се по-небрежно, не усещате пълноценно усета на храната и не изпитвате задоволително наслаждение от нея. Така не може да усетите кога сте се нахранили.
5. Отдавате се на джънк фуд.
Когато се храним пред тв приемника или компютъра, нормално акцентираме на количеството над качеството. По-удобно ни е да консумираме обработена храна и пакетирани артикули в сравнение с готвени ястия. Разбира се, това води до приемане на джънк фууд, което всички знаем какъв брой нездравословни последици има върху здравето и тежестта ни.
 Тези неточности редуцират живота на електроуредите ви Тези неточности редуцират живота на електроуредите ви
В днешно време не можем без електроуреди. С тяхна помощ ние бързо и елементарно се оправяме със дилемите в всекидневието и ни остава време за п...
6.  Огладнявате по-често.
Ако се храните пред компютъра “между другото ”, ще огладнеете доста по-скоро и единствено след половин час още веднъж ще посегнете на храна. Мозъкът ни не записва това похапване като “ядене ” и го не помни. Така се храним доста по-често, освен това най-вероятно още веднъж с нездравословна храна. 
7. Особено нездравословно за децата.
Днес множеството деца са пристрастени към мониторите. Много родители гледат на телефоните и преносимия компютър като на същинско избавление, когато им се постанова да нахранят злоядото дете. Пускат обичан филм, песничка на монитора и детето незабелязано приема следващата порция храна. Макар това улеснява процеса на хранене, води до доста по-сериозни нездравословни последици. Така в детето се основават същите нездравословни привички, които ще го разсейват от храненето и най-вероятно то ще преяжда, когато стане възрастен. 
Колкото и неотложна работа да имате на преносимия компютър, колкото и супер забавен филм да гледате, създайте си табиет, когато се хранете, да останете уединено с храната. Концентрирайте се върху яденето, насладете се на храната, релаксирайте. Така ще избегнете преяждането и приемането на нездравословна и нездравословна храна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР