Напоследък бъдещето на Кристиано Роналдо в Торино е поставено под

...
Напоследък бъдещето на Кристиано Роналдо в Торино е поставено под
Коментари Харесай

Роналдо напуска Ювентус, ако тимът не се класира за Шампионска лига

Напоследък бъдещето на Кристиано Роналдо в Торино е сложено под въпрос. Ювентус има отчайващо слаб сезон, тъй че през лятото може да има огромни промени в тима и даже се загатва, че клубът може да продаде ненапълно недоволния португалец. Всъщност самият португалец обмисля опцията да напусне, а торинският вестник „ Tuttosport “ разгласи през днешния ден, че раздялата ще стане факт в случай, че тимът не си обезпечи присъединяване в Шампионска лига.

Ювентус има девет трофеи поред в Серия А, само че този сезон даже е под въпрос дали ще приключи измежду първите четири тима. В случай, че това не се случи, португалецът сигурно ще напусне тима.

Роналдо продължава да се бори за голмайсторския приз в Серия А, надявайки се също по този начин да завоюва Купата на Италия с „ бианконерите “, само че най-важното, скудетото и Шампионска лига, от дълго време са изгубени. През последните седмици португалецът е свързван със завръщане в Реал Мадрид, само че се чака да реши бъдещето си през май, когато ще се срещне с шефовете на Ювентус.

Кристиано беше гневен след успеха на неговия Ювентус над Дженоа с 3:1 в Серия А, без значение от извоювания мач. След последния съдийски сигнал португалецът сподели неспокойствие и гневни мимики. Оказва се, че Кристиано е бил сърдит заради обстоятелството, че не е съумял да означи гол в мача с Дженоа. Попаденията вкараха Деян Кулушевски, Алваро Мората и Уестън МакКени.

Странно в първия миг, само че Роналдо хвърли фланелката си на земята след края на мача, а вестник " La Gazzetta dello Sport " прибавя, че той се е карал със съотборниците си Джорджо Киелини, Федерико Киеза и Войчех Шчесни. Освен това е удрял по стената в съблекалнята.

Критиките му към Киелини и Киеза са за неприятни подавания по време на дуела, а към вратаря Шчесни поради спортсменско изчистване на топката отвън терена, до момента в който състезател на съперника лежи на терена.

Наставникът на " бианконерите " Андреа Пирло удостовери, че това е повода за гнева на звездата му.

" Той бе сърдит, тъй като не съумя да вкара. Нормално е за някой като него да желае да се усъвършенства. Няма да бъде санкциониран, може да се случи на всеки да е раздразнителен ", сподели Пирло.

Има една основна причина, която би задържала Кристиано в Италия. Това, несъмнено, са прословутите данъчни облекчения и по-специално законът, съгласно който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от опцията да заплащат заместващ закрепен налог в размер на 100 000 евро годишно за всичките си приходи, получени зад граница. Това включва спонсорски контракти, имидж права, финансови облаги и така нататък От тези пера Роналдо получава големи суми, за които на всички места другаде би плащал доста по-големи налози. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от опцията да се освободи от 50% от налозите, само че на никое място другаде няма да има този бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР