Наполи загуби у дома от Арсенал с 0:1 в реванш

...
Наполи загуби у дома от Арсенал с 0:1 в реванш
Коментари Харесай

Арсенал не срещна трудности срещу Наполи и в реванша

Наполи загуби вкъщи от Арсенал с 0:1 в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа и с общ резултат 0:3 отпадна от конкуренцията. Александре Лаказет (36) осъществя от директен свободен удар единствения гол за "топчиите ", които не престават напред към полуфиналите, където ще срещнат Валенсия.

В началото гостите бяха по-активни, само че не сътвориха съществени голови положения. Първото такова бе за домакините в 17-ата минута, когато Хосе Кайехон остана очи в очи с вратаря Петер Чех след пас на Кулибали, само че ударът на испанеца бе избавен от чешкия пазач.

В 24-ата минута домакините вкараха гол, само че то бе анулиран поради засада на осъществилия Аркадиуш Милик, който четири минути по-късно пропиля добра опция за разкриване на резултата. Последва пропуск и на Обамеянг от гостите, с цел да се стигне до 36-ата минута, в която Лаказет извърши директен свободен удар и вкара за 0:1. До края на първата част най-чистото състояние пропилия Кайехон от домакините.

Малко след почивката Обамеянг можеше да удвои задатъка на „ топчиите “, само че Мерет избави удара му. Влад Кирикеш и Кайехон насочиха неточни удари, а след тях и поляците Милик и Зелински не откриха задачата от далечна отдалеченост. В 80-ата минута Начо Монреал можеше да си вкара автогол, само че Чех избави ситуацията с ослепителен инстикт поправяйки грешката на испанския бранител. В добавеното време Хенрих Мхитарян шутира от фаул над напречната греда.

Така Арсенал записа втора победа над Наполи и продължава на полуфиналите, където ще срещне Валенсия, отстранил Виляреал с общ резултат 5:1 в испанския четвъртфинал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР