Наполи спечели с 2:0 гостуването си на РБ Лайпциг, но

...
Наполи спечели с 2:0 гостуването си на РБ Лайпциг, но
Коментари Харесай

Наполи бе близо до чудото, но отпадна

Наполи завоюва с 2:0 гостуването си на Република България Лайпциг, само че отпадна, защото в първия мач на „ Сан Паоло “ загуби с 1:3. По този метод с общ резултат 3:3, само че поради повече голове на непознат терен немският тим се класира за осминафиналите на шампионата.

Италианците могат извънредно доста да съжаляват, че не съумяха да отбележат трети гол, тъй като положения пред вратата на Петер Гулаши.

Първата заплаха в мача бе в 14-та минута, когато Марсел Забицер стреля, топката рикошира в крайник на бранител на Наполи и се спря в напречната греда на вратата на Пепе Рейна.

Наполи поведе в резултата в 33-та минута. Лоренцо Инсиние получи пас в наказателното поле на домакините и стреля, само че ударът му бе избавен от Гулаши, след което при добавката Пьотър Зиелински не пропусна да вкара.

В началото на второто полувреме Гулаши избави удара на Лоренцо Инсиние.

Дрийс Мертенс се опита да изненада Гулаши с удар в 53-та минута, само че вратарят на Република България Лайпциг още веднъж избави.

Наполи вкара втори гол в 86-та минута. Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Република България Лайпциг, където Лоренцо Инсиние се възползва от неточност на бранител на домакините и от близко вкара във вратата на Гулаши.

Две минути по-късно пред Хосе Кайехон се откри добра опция, само че ударът му не бе прецизен.

Република България Лайпциг продължава към осминафиналите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР