Наполи ще посрещне новата 2018 година като лидер в Серия

...
Наполи ще посрещне новата 2018 година като лидер в Серия
Коментари Харесай

Наполи посреща 2018 като лидер в Серия А

Наполи ще посрещне новата 2018 година като водач в Серия А, откакто завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Кротоне от 19-ия кръг на италианското състезание.

Българският футболист Александър Тонев остана на аварийна пейка за тима на Кротоне.

Мачът стартира с превъзходство за гостите, които можеха да поведат в резултата още в 13-та минута, когато Дрийс Мертенс стреля с глава, само че едва и Кордаш избави.

Наполи поведе в резултата в 17-та минута, когато Жоржиньо направи двойно подаване с Марек Хамшик, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Кротоне и с компактен диагонален удар вкара топката във вратата на Кордаш. Това бе 117-ият гол за словака с екипа на Наполи.

Лоренцо Инсиние насочи доста прекрасен удар в 35-та минута, само че той бе отразен от Кордаш.

Стоян насочи подъл удар в 52-та минута, само че топката мина настрана от левия дирек на вратата на Пеп Рейна.

Рейна позволи груба неточност в 62-та минута, когато изпрати топката в краката на Марчело Трота, който незабавно стреля, само че при повторната си интервенция испанският вратар бе безапелационен и избави.

Наполи бе покрай това да означи втори гол в 63-та минута, когато Лоренцо Инсиние насочи доста прекрасен удар от към 23 метра, само че топката срещна напречната греда на вратата на Кордаш. След това топката попадна в Хосе Кайехон, който шутира, само че вратарят на Кротоне избави.

Пепе Рейна избави удара на Крочата в 77-та минута.

Кордаш направи необикновено двойно избавяне в 88-та минута. Той първо отрази далечния удар на Диавара, а по-късно и добавката на Кайехон.

С тази победа Наполи стана зимен първенец в Серия А. Неаполитанците са неосъществим водач в класирането след преполовяването на шампионата с 48 точки, до момента в който Кротоне е в зоната на изпадащите с 15 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР