Наполи се изправя срещу Интер в голямото дерби между двата

...
Наполи се изправя срещу Интер в голямото дерби между двата
Коментари Харесай

Наполи срещу Интер в битка на най-силно започналите Серия А в историята

Наполи се изправя против Интер в огромното дерби сред двата тима с най-силен старт в историята на Серия “А” - за първи път в Калчото водачът след 8 кръга е с цялостен актив от 24 точки (тимът от Неапол), а вторият в класирането е непобеден със единствено едно тъждество и актив от 22 точки (тимът от Милано).

Going to be a great game today! My prediction is 2-2 #NapoliInter #ForzaInter #InterMilan pic.twitter.com/yxXUqjDI7R
— Lothar Matthäus (@LMatthaeus10) October 21, 2017
Тъй като хегемонът в последните години Ювентус направи втора поредна неверна стъпка в шампионата с провалянето от Лацио, дербито на “Сан Паоло” е отличен късмет за някой от двата тима да натрупа задатък пред “Старата госпожа”. От началото на сезона “партенопеите” са осъществили 26 гола и впечатляват с атрактивния си жанр на игра, само че преимуществото на Интер пред тях е неналичието на задължения в европейските клубни шампионати, до момента в който отборът на Маурицио Сари пътува до Манчестър през седмицата за дуел със Сити (1:2) в Шампионска лига. Голямата въпросителна към състава на домакините е дали Лоренцо Инсиние ще бъде измежду титулярите, тъй като е малтретиран от травма в бедрото - вероятно на негово място в тризъбеца в офанзива паралелно до Дрис Мертенс и Хосе Кайехон може да стартира Адам Унас или Пьотър Желински.

Serie A matchday 9: Napoli vs. Inter probable lineups. pic.twitter.com/aoyRzBHSgP
— FedeNerazzurra (@_FedeNerazzurra) October 21, 2017
Интер няма победа на “Сан Паоло” в мач от състезание от 1999 година (2:0), само че предходната година завоюва визитата си на Наполи с 2:0 в четвъртфинален конфликт от шампионата за Купата на Италия, въпреки голмайсторите от този момент Стеван Йоветич и Адем Ляич към този момент да не са част от “нерадзурите”.

И двата тима влизат в дуела след победи в други дербита - Наполи съкруши Рома на “Олимпико” с гол на контузения Инсиние, а Интер взе трагично с 3:2 градския конфликт против Милан, с помощта на хеттрик на Мауро Икарди.

Наполи е в серия от 13 победи в Серия “А” и има единствено една домакинска загуба в последните 41 мача от Калчото, а пък Интер от последния си триумф на “Сан Паоло” за състезание е навъртял осем провали и три ремита.

Only two teams are still unbeaten after 8 games in Serie A this season:

1. Napoli
2. Inter Milan

Shaking things up in Italy. pic.twitter.com/3SrRUaTu1h
— Squawka Football (@Squawka) October 15, 2017
Вероятни сформира:

Наполи : Хосе Рейна, Елсейд Хисай, Раул Албиол, Калиду Кулибали, Фаузи Гулам, Алан Маркес, Жоржиньо, Марек Хамшик, Хосе Кайехон, Дрис Мертенс, Адам Унас

Интер : Самир Ханданович, Данило Д’Амброзио, Милан Скриняр, Миранда, Юто Нагатомо, Матиас Весино, Роберто Галярдини, Антонио Кандрева, Борха Валеро, Иван Перишич, Мауро Икарди Серия А 8 кръг, неделя 15 октомври  Интер 3:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР