Наполи разгроми Емполи в среща от 11-ия кръг в Серия

...
Наполи разгроми Емполи в среща от 11-ия кръг в Серия
Коментари Харесай

Наполи разгроми Емполи с 5:1, Мертенс остава завинаги в историята на Серия А

Наполи разгроми Емполи в среща от 11-ия кръг в Серия " А ". Битката на стадион " Сан Паоло " завърши при показателното 5:1 за домакините.

За спечелилите точни бяха Инсине, Мертенс (на три пъти) и Аркадиуш Милик в продължението на дуела. За гостите почетното попадение бе дело на Франческо Капуто.

Старт на наказателната акция в интерес на неаполитанци даде Инсине, който след единствено 8 минути игра към този момент бе извел състава си напред в резултата. Половин час по-късно Мертенс осъществя първото си попадение за вечерта, разписвайки се с компактен удар по земя.

 Снимка 339526
Източник:

Двадесет игрови минути по-късно Емполи понечи да се върне в срещата, с гол на Капуто. Това обаче като че ли единствено раздразни домакините, които възвърнаха преимуществото си от две попадения с такова на Мертенс в 64-ата минута.

В последната минута Милик, а в продължението на мача още веднъж Мертенс, този път на празна врата, откакто бе преодолял технично вратаря, оформиха оказалото се и извънредно 5:1.

С този триумф Наполи си върна второто място в класирането с 25 точки, като се приближи на 3 зад водача Ювентус.

 Снимка 320689
Източник:

Мертенс пък вечно записа името си в историята на Серия " А ". Той стана най-резултатният белгиец, който в миналото се е изявявал по италианските терени, а също по този начин задмина и клубната легенда Карека. Това бяха надлежно неговите попадения №73, 74 и 75 в Калчото. По този метод Мертенс изпревари с две попадения достижението на Карека и зае еднолично 6-ото място във безконечната листа на реализаторите в Наполи.

Мертенс дотук има 249 публични мача за Наполи, в които е отбелязал 98 гола.

 Марек Хамшик: Горд съм, че съумях да се изравня с легенда като Брусколати
Марек Хамшик: Горд съм, че съумях да се изравня с легенда като Брусколати

" Мисля, че загубихме две точки "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР