Наполи постигна седма поредна победа в Серия “А след като

...
Наполи постигна седма поредна победа в Серия “А след като
Коментари Харесай

Паметна вечер за Виктор Осимен срещу Сасуоло

Наполи реализира седма поредна победа в Серия “А ” откакто победи Сасуоло с 2:0. Така неаполитанците се откъснаха с 18 точки на върха в италианския шампионат и към този момент се виждат недостижими.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
В основата на впечатляващата поредност е нигерийският нападател Виктор Осимен, който сходно на тима си е непогрешим в последните седем мача, в които взе присъединяване и не е пропущал да се разпише в тях. Днес той означи второто попадение в мача. С това 24-годишният футболист стана първият състезател на Наполи, който прави подобен рейд, откогато в Серия “А ” за победа се присъждат 3, а не 2 точки за победа - сезон 1994/1995. От тогава до момента върхът за най-хубава поредност от състезател на “небесно сините ” държеше Гонсало Игуаин, който през сезон 2015/2016 записа от 6 следващи среши, в които не пропускаше да се разпише. За Виктор Осимен вечерта стана още по специфична и тъй като той означи своя гол номер 100 в спортната си кариера.

За Осимен голът беше 19-и през актуалната акция във всички шампионати, с което тя се трансформира в най-резултатния сезон за нигериеца в спортната му кариера. Преди това той бе отбелязвал най-вече по 18 гола, което се случи през сезон 2019/2020, когато игра в Лил, както и през 2021/2022, когато към този момент бе част от Наполи.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР