Наполи постигна седма поредна победа в италианската Серия А и

...
Наполи постигна седма поредна победа в италианската Серия А и
Коментари Харесай

Наполи е неудържим – седма поредна победа в Серия А

Наполи реализира седма поредна победа в италианската Серия А и дръпна краткотрайно с 18 точки отпред на класирането и пред втория Интер.

Тимът от Неапол завоюва с 2:0 гостуването си на Сасуоло от 23-ия кръг на шампионата. Двубоят бе решен още преди почивката.

Квича Кварацхелия откри резултата в 12-ата минута. Грузинецът направи страховит пробив през центъра, а ударът му от границата на наказателното поле не остави късмет на вратаря Андреа Консили и топката влезе в долния ляв ъгъл.

Домакините можеха да изравнят съвсем незабавно, само че гредата спря удар на Арман Лорианте.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

След това Виктор Осимен стартира да тормози отбраната на домакините. Страничният дирек попречи и на неговият шут в 27-ата минута. Пет по-късно обаче топката беше влезнала за повторно в мрежата на Сасуоло, а създател на попадението бе Осимен, който се разписа отблизо разстояние. Секунди по-късно нигериецът можеше да бъде и по-резултатен, само че ориентираната от него топка с глава мина наоколо до вратата на домакините.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В края на полувремето Сасуоло върна една попадение , откакто Арман засече положително центриране на Давиде Фратези. Минута по-късно обаче страничният арбитър алармира и обстановката бе преразгледана от VAR и в следствие попадението анулирано поради засада.

Гол след видео преразглеждане бе анулиран и за гостите в добавеното време на второто полувреме. Джовани Симеоне означи хубав гол, само че рефера Андреа Коломбо реши да ревизира посредством VAR и не зачете попадението поради засада.

Така тимът на Лучано Спалети завоюва 20-и триумф през сезона и събра 62 точки. Вторият Интер може да скъпи дистанцията от 18 точки по-късно през днешния ден, когато приема Удинезе на „ Джудзепе Меаца “.

Снимка: ЕРА/БГНЕС
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР