Наполи постигна категорична победа с 4:1 над Салернитана на своя

...
Наполи постигна категорична победа с 4:1 над Салернитана на своя
Коментари Харесай

Наполи сломи лесно Салернитана и поне временно е втори

Наполи реализира безапелационна победа с 4:1 над Салернитана на своя „ Диего Армандо Марадона “ в среща от 23-ия кръг на Серия А. „ Партенопеите “ играха с следващия си специфичен екип през този сезон, чийто главен акцент са сини пламъци. За тях това е трети следващ турнирен триумф и най-малко преди късния мач сред Милан и Ювентус заемат втората позиция с точка повече от „ росонерите “. Салернитана пък е твърдо на дъното с едвам 10 извоювани пункта досега.

В 17-ата минута Жуан Жезус даде преднина на неаполитанците със своя първи гол за неаполитанци, който първо не беше приет, само че в последна сметка VAR сподели, че няма нито засада, нито игра с ръка на асистиралия му северномакездонец Елиф Елмас. В 33-ата минута гостите проведоха чудесна офанзива, която приключи с попадение на Федерико Бонацоли, който засече добър пас от фланга от близко. Домакините обаче си върнаха задатъка в добавеното време на първата част - Елмас проби в наказателно поле и беше фаулиран от албанеца Фредерик Весели, а Дрис Мертенс осъществя отсъдената дузпа.

Второто полувреме стартира с още два гола за неаполитанците. В 47-ата минута Мертенс опита удар, което щеше да мине настрана от вратата, само че Амир Рахмани засече топката и опъна мрежата зад Вид Белец. Само четири минути по-късно съдията реши, че напривилият първата дузпа Весели е играл с ръка в наказателното си поле. VAR удостовери преценката му и това докара до изгонването на бранителя от игра, както и до втора дузпа за домакините. Този път тя беше вкара от влезлия на почивката Лоренцо Инсиние.

Специя 1:0 Сампдория

1:0 Даниеле Верде 69`

Торино 1:1 Сасуоло

1:0 Антонио Санабрия 16`

1:1 Джакомо Распадори 88`

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР