Наполи посреща Милан в изключително възлов двубой в битката за

...
Наполи посреща Милан в изключително възлов двубой в битката за
Коментари Харесай

Наполи посреща Милан в челен сблъсък за Скудетото

Наполи посреща Милан в извънредно основен дуел в борбата за Скудетото в Италия. Двубоят на стадион „ Диего Армандо Марадона “ в Неапол е през днешния ден от 21:45 часа и ще може да го наблюдавате директно по MAX Sport 3. Двата отбора са надлежно втори и трети във краткотрайното класиране в Серия А, с идентичен актив от 57 точки – на единствено една зад водача Интер, който пази купата си.

Отборът от южна Италия неотдавна завърши европейското си присъединяване по извънредно мъчителен метод. „ Партенопеите “ изгубиха от Барселона с 2:4 вкъщи и в този момент отборът на Лучано Спалети е подготвен да впрегне всички сили в борбата за купата. Самият ментор пък няма кой знае какви кадрови проблеми. Единствените двама играчи, на които не може да разчита са Аксел Туанзебе и Кевин Малкюит. Въпреки че позволиха и тежка загуба на четвъртфиналите за Купата на Италия против Фиорентина с 2:5, неаполитанците са в доста добра серия в шампионата, като през тази календарна година към момента нямат загуба. Последното им проваляне датира от 22 декември против Специя. В последния кръг „ адзурите “ шокираха в самия край Лацио, откакто Фабиан Руис бе прецизен в четвъртата минута на добавеното време за 2:1 на "Олимпико ".

В Милан проблемите към окомплектоването на състава са надалеч повече. Симон Кяер е навън до края на сезона, а с изключение на него и различен централен бранител е навън за конфликта – капитанът Алесио Романьоли. 27-годишният италианец получи контузия в полуфиналния конфликт с Интер за Купата на Италия, приключил при резултат 0:0. Звездата на отбора Златан Ибрахимович попадна в групата на „ росонерите “ за Неапол в последния миг, само че всички в лагера на отбора са наясно, че той надали може да запише повече от 10-15 минути игра.Грандът от Милано несъмнено е много неоснователен в шампионата в последния месец. „ Дявола “ записа две следващи ремита в гостуванията си на Салернитана и Удинезе, като пропусна да вземе удобен задатък на върха пред противниците за Скудетото.

В последния мач на стадион „ Диего Армандо Марадона “, Милан победи с 3:1 след два гола на Ибрахимович и един на Йенс Петер Хауге. Впоследствие обаче, Наполи победи и при двете си визити на „ Сан Сиро “ с по 1:0. Ще вземе ли някой от двата състава преимущество в борбата за купата и какъв брой основен ще е в последна сметка този дуел, ще разберем късно довечера в Неапол!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР