Наполи победи Милан с 2:1 като гост в мач от

...
Наполи победи Милан с 2:1 като гост в мач от
Коментари Харесай

Наполи съсече шампиона Милан

Наполи победи Милан с 2:1 като посетител в мач от седмия кръг на Серия А, като по този метод партенопеите оглавяват краткотрайното класиране със 17 точки, до момента в който „ росонерите “ са пети с три по-малко.

В 13-ата паса Оливие Жиру бе изведен чудесно в наказателното поле, заобиколи вратаря, само че ненадейно нацели напречната греда.

В 52-ата минута Хвича Кварацхелия се свлече в наказателното поле, в началото дузпа нямаше, само че след преразглеждане с ВАР гостите получиха 11-метров углавен удар, който в 55-ата минута бе трансфорат в гол от Матео Политано.

Четвърт час по-късно равенството бе възобновено от Оливие Жиру, който получи прекрасен пас от Тео Ернандес и търкулна топката зад Алекс Мерет.

В 78-ата монута Марио Руи завъртя топката в наказателното поле, откри непокрития Джовани Симеоне, чийто удар с глава попадна в мрежата на Милан.

Аталанта завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Рома от 7-ия кръг на Серия А. Джорджо Скалвини означи единственото попадение в мача в 35-ата минута. В 57-ата минута старши треньорът на „ вълците “ Жозе Моуриньо не сдържа нервите си и беше изпъден с червен картон. Португалецът влезе в спор със съдията, тъй като от Рома имаха претенциите за дузпа.

С успеха бергамаските излязоха отпред във краткотрайното класиране с актив от 17 точки, на 16 пред втория Удинезе и на 3 пред Наполи и Милан. Неаполитанците и „ росонерите “ обаче са с мач по-малко.

Началото на срещата беше равностойно. Никой от двата отбора не съумя да откри дълготраен надзор върху събитията.

В 35-ата минута гостите шокираха Рома, повеждайки с 1:0. Расмус Хойлунд откри Скалвани на границата на наказателното поле. Той овладя и с прекрасен удар прати топката в мрежата за 1:0.

Пет минути по-късно Николо Дзаниоло падна в наказателното поле. От Рома желаеха дузпа, само че основният арбитър не видя нищо неправилно.

През второто полувреме противоречивите положения продължиха. На няколко пъти домакините претендираха за углавен удар. В 57-ата минута Жозе Моуриньо не устоя и нахлу на терена. Той стартира да нападна словесно съдията и по тази причина беше изпъден с червен картон.

В идващите минути до края Рома опита да преодолее добре подредената отбрана на гостите. Римляните опитваха главно с далечни изстрели, само че не сполучиха. Аталанта съумя да убие темпото на игра и да резервира нежния си задатък, с цел да се поздрави с влиятелния триумф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР