Наполи победи Кротоне с 4:3 в епичен мач от 29-ия

...
Наполи победи Кротоне с 4:3 в епичен мач от 29-ия
Коментари Харесай

Наполи пречупи последния в Серия А в инфарктен мач

Наполи победи Кротоне с 4:3 в героичен мач от 29-ия кръг на Серия А. „ Партенопеите “ имаха удобна преднина след първото полувреме от 3:1, само че гостите съумяха да изравнят в средата на втората част, с цел да се стигне до голът на Джовани Ди Лоренцо, донесъл триумфа на отбора си.

Головото шоу започва в 19-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Инсиние получи пас от Джовани Ди Лоренцо и преодолявайки Алекс Кордас осъществя.

Три минути по-късно Наполи удвои преднината си. Капитанът на „ партенопеите “ направи показна офанзива, след което подаде към Виктор Осимен, който от близко вкара топката в мрежата.

Гостите съумяха да реагират бързо и в 25-ата минута понижиха резултата. Сими получи чудесно в наказателното поле, след което с акуратен удар в долния ляв ъгъл осъществя.

Наполи продължи да притиска противника си и 34-ата минута Дрис Мертенс означи доста красиво попадение, стреляйки технично в горния десен ъгъл.

Кротоне започва чудесно втората част и в 48-ата минута съумя още веднъж да понижи резултата. Жуниор Месиаш бе на точното място и смъкна към Сими, който от близко осъществя.

В 59-ата минута гостите изравниха. Защитата на домакините подари топката на Жуниор Месиаш, който от близко възвърне равенството.

Наполи вложи всички сили в нахлуване и това даде резултат в 72-ата минута, когато Джовани Ди Лоренцо се трансформира в героя за отбора си. Халфът стреля от границата на наказателното поле, след което топката влетя в десния ъгъл.

С триумфа си Наполи краткотрайно се изкачи на четвъртата позиция в Серия А преди днешния дуел на Ювентус с Торино. „ Партенопеите “ имат актив от 56 точки, до момента в който Кротоне остава финален с 15.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР