Наполи победи Гранада с 2:1 в 1/16-финален реванш в Лига

...
Наполи победи Гранада с 2:1 в 1/16-финален реванш в Лига
Коментари Харесай

Наполи победи, но Гранада пише история в Лига Европа

Наполи победи Гранада с 2:1 в 1/16-финален реванш в Лига Европа, само че отпадна на тази фаза от шампионата, откакто в първата среща испанският отбор завоюва с 2:0. Още в 3-ата минута Пьотр Желински даде задатък на домакините, само че Анхел Монторо (25) възвърне равенството с глава. В началото на второто полувреме Фабиан Руис (59) още веднъж изведе " партенопеите " напред в резултата, само че до повече попадения не се стигна и Гранада се класира на исторически 1/8-финал в дебютния си сезон в евротурнирите.

" Партенопеите " стартираха чудесно срещата. В 3-ата минута Тимуе Бакайоко се възползва от неточност на гостите в центъра и подаде към Пьотр Желински. Полякът напредна и с акуратен удар в долния десен ъгъл откри резултата.
Снимка: БГНЕС  Наполи победи, само че Гранада написа история в Лига Европа (ВИДЕО)
В идващите минути възпитаниците на Диего Мартинес придвижиха играта в по-предни позиции, само че вратата на Алекс Мерет не бе застрашена. Двата отбора продължиха да работят на високи обороти, само че дейностите на терена най-вече се развиваха в централната част на терена, което не водеше до рискове пред една от двете порти.

Гранада съумя да притисне " партенопеите " и принуди възпитаниците на Дженаро Гатузо да се приберат надълбоко в личната си половина.

В 25-ата минута гостите възвърнаха равенството. Димитри Фолке проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Анхел Монторо остана непокрит и с глава осъществя в левия ъгъл. Това означаваше, че на Наполи са му нужни три попадения, с цел да в профил испанския отбор.

Гранада продължи да работи по-добре, до момента в който " партенопеите " не успяваха да притиснат противника си.
Снимка: БГНЕС  Наполи победи, само че Гранада написа история в Лига Европа (ВИДЕО)
В 35-ата минута Лоренцо Инсиние нанесе превъзходен изстрел от директен свободен удар, само че топката се спря в напречната греда и не влетя в мрежата на Руи Силва. В идващите минути домакините притиснаха противника си, само че в края на полувремето прехвърчаха искри сред футболистите и постоянно играта бе накъсвана след нарушавания.

Дълбоко в добавеното време на първото полувреме Лоренцо Инсиние центрира от фаул в наказателното поле, където на задната греда Никола Максимович стреля от въздуха, само че доста неопределено. Гранада отговори в идната офанзива, когато Кенеди и Молина комбинираха чудесно, след което последният нанесе изстрел, който попадна в ръцете на Алекс Мерет.

В началото на второто полувреме Наполи имаше отлична опция още веднъж да излязат напред в резултата. Матео Политано подаде хитро към Елиф Елмас, който се озова самичък против Руи Силва, само че халфът стреля в тялото на вратаря.
Снимка: БГНЕС  Наполи победи, само че Гранада написа история в Лига Европа (ВИДЕО)
В 59-ата минута домакините въпреки всичко стигнаха до ново попълнение. Лоренцо Инсиние изведе Фабиан Руис в наказателното поле, след което испанецът невъзмутимо осъществя в долния ляв ъгъл.

Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо включи в игра Дрийс Мертенс, което раздвижи домакните в предни позиции. " Партенопеите " притиснаха противника си и в 68-ата минута Джовани Ди Лоренцо центрира в наказателното поле, където белгиецът стреля с глава, само че около вратата.

Малко по-късно Фабиан Руис, а по-късно и Пьотр Желински не откриха задачата, стреляйки от отдалеченост. Домакините съумяха да притиснат Гранада, само че в 80-ата минута Алекс Мерет трябваше да се намеси уверено след рисково осъществяване на ъглов удар.
Снимка: БГНЕС  Наполи победи, само че Гранада написа история в Лига Европа (ВИДЕО)
В 86-ата минута Лоренцо Инсиние стреля рисково от отдалеченост, само че Руи Силва мазета уверено в ъглов удар. В добавеното време на дуела вратарят на Гранада се намеси превъзходно след изстрел с глава на Файзи Голам, а по-късно Пьотр Желински стреля около десния непряк дирек. До края на дуела гостите съумяха да не позволен повече рискове пред вратата си и не престават напред в конкуренцията.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР