Наполи остава на върха в италианската Серия А и след

...
Наполи остава на върха в италианската Серия А и след
Коментари Харесай

Непробиваем "Наполи" спечели и дербито срещу "Салернитана"

" Наполи " остава на върха в италианската Серия " А " и след 11-я кръг посредством успех с 1:0 като посетител на " Салернитана ". Това бе първо издание на дербито на региона Кампаня в италианския хайлайф от 73 години насам и атмосферата на стадио " Ареки " бе подобаваща за събитието.

Дори и феноменалните в поддръжката си тифози на " граната " обаче не бяха задоволителни на Франк Рибери и компания да спрат " адзурите ", които не позволиха гол в осми дуел от началото на шампионата. " Партенопеите " не престават да са с най-силната защита в огромните пет европейски шампионати, допускайки едвам три гола досега.
Снимка: Reuters
Двубоят не бе кондензиран с голови положения, а смелата, енергична и борбена игра на домакините не разреши на " Наполи " да свети по нормалния от старта на сезона метод. Все отново " сините " вкараха победния гол в 61-ата минута. След безредие в наказателното поле Пиотр Жиелински преодоля с удар, както вратаря Вид Белец, по този начин и бранителите, застанали на голлинията в опит да блокират осъществяването.

Полякът бе прецизен за седми път в турнирно посещение през 2021 година, изравнявайки най-хубавото достижение на Франк Кесие измежду халфовете в калчото.
Снимка: Reuters
И двата отбора приключиха дуела с човек по-малко. В 69-ата минута Григорис Кастанос от състава на домакините получи пряк червен картон за рисков шпагат против Андре Замбо-Ангиса, а единствено седем минути по-късно Калиду Кулибали задържа за фланелката откъсващия се зад тила му нападател Сими и също потегли към съблекалните.

В заключителните минути " Салернитана " стигна единствено до една рискова обстановка, само че Рикардо Галиоло прати топката надалеч от задачата.

" Наполи " продължава да следва темпото си от сезон 2017/18, когато също завоюва 10 от първите единайсет мача в Серия " А ", само че сензационното показване в защита в този момент кара тифозите да повярват в фантазиите си за скудето. " Адзурите " към този момент имат девет победи в най-скорошните си 10 гостувания за шампионата, а тази в Салерно, намиращ се на 48 км от Неапол, бе реализирана без Лоренцо Инсиние. Звездата на тима остана неизползвана запаса, а резултатният нападател Виктор Осимен пропусна мача, заради травма.

Инсиние би трябвало да бъде титуляр идващия уикенд, когато в " Неапол " гостува подлият отбор на " Верона " в дуел от последния кръг преди финалното за годината спиране за мачове на националните селекции.

Отборът на Лучано Спалети е с 31 от вероятни 33 точки в актива си, а даже и да завоюва гостуването си на " Рома ", " Милан " единствено може да изравни " сините " на върха. Първото дерби сред двата тима за сезона по стратегия е планувано за 19 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР