Наполи и Ювентус продължават със стопроцентов актив и след петия

...
Наполи и Ювентус продължават със стопроцентов актив и след петия
Коментари Харесай

"Наполи" и "Ювентус" продължават без грешка в Серия А

" Наполи " и " Ювентус " не престават със стопроцентов актив и след петия кръг на Серия А. Лидерите в класирането минаха сполучливо през първите си съществени тествания за сезона. Неаполитанци реализираха безапелационна победа с 4:1 като посетители на непобедения досега " Лацио ", а първенците записаха сложен триумф с 1:0 при семейството на " Фиорентина ".

" Наполи " губеше в резултата след първото полувреме на олимпийския стадион в Рим. Централният бранител Стeфан де Фран се оказа най-съобразителен при безредие след центриране пред вратата на Пепе Рейна в 30-ата минута.

" Наполи " обаче съумя да обърне резултата в границите на 120 секунди при започване на втората част. В 54-ата минта Калиду Кулибали изравни, откакто беше пропуснат на далечната греда след центриране от корнер и не сгреши от близко.

В 56-ата минута Хосе Мария Кайехон получи топката към точката на дузпата след бърза офанзива, минала през Жоржино и Марек Хамшик. Испанецът овладя с десния крайник и насочи топката в далечния ъгъл с левия.

Само три минути по-късно неаполитанци довършиха своя противник с брилянтно попадение на Дрийс Мертенс. Белгиецът получи дълго извеждащо подаване, вратарят Томас Стракоша съумя да го изпревари и да отклони топката към тъча. Мертенс обаче я догони и незабавно насочи доста техничен удар от сложна позиция, с който съумява да трансферира стража на " Лацио ".

В 73-ата минута обстановката на столичани стана още по-тежка. Душан Баста се контузи при три осъществени смени от Симоне Индзаги и остави своя тим в понижен състав. Това беше следващ тежък удар за Индазги, който още до почивката трябваше да направи две насилствени смени - на Бастош и Де Врай.

" Наполи " се възползва от численото си преимущество и стигна до четвърти гол в добавеното време. Жоржиньо беше прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Марко Пароло против Пьотр Зелински.

В Торино " Ювентус " се бори крепко за трите точки против " Фиорентина " и съумя да ги завоюва с попадение на Марио Манджукич в 52-ата минута. В 66-ата минута шансове на гостите да измъкнат нещо от този мач фрапантно понижиха, откакто Милан Баделж получи втори жълт картон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР