Наполи домакинства на Айнтрахт в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската

...
Наполи домакинства на Айнтрахт в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската
Коментари Харесай

Наполи трябва да направи решителната крачка към четвъртфиналите

Наполи семейства на Айнтрахт в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Италианският отбор завоюва първия дуел на 21-и февруари в Германия с 2:0, а точни бяха Виктор Осимен и Джовани ди Лоренцо.

Този резултат слага " партенопеите " в ролята на любимец, откакто те не са допускали загуба в шампионата на своя " Диего Армандо Марадона " от 2017-а, като в този интервал имат осем победи и три равенства. От 2013-а пък имат единствено едно проваляне с повече от три попадения на собствен терен. През този сезон подопечните на Лучано Спалети имат цялостен актив от три победи.
 Обясниха за какво Наполи е толкоз сполучлив
Обясниха за какво Наполи е толкоз сполучлив

Факторът " изненада " оказва помощ на играчите на Лучано Спалети

В последния кръг в Серия А Наполи завоюва с 2:0 над Аталанта и се върна на победния път, като по този метод отговори на изненадващата загуба от Лацио седмица преди този момент и към този момент имат преднина от цели 18 точки в шампионата, а купата наподобява на " една ръка разстояние ". Италианците са един от най-резултатните отбори в шампионата, като в техните дуели през този сезон в Шампионската лига се означават приблизително по четири попадения.

Ключов състезател за тях е може би грузинецът Хвича Кварарцхелия, който има 13 гола и 15 асистенции във всички шампионати. Спалети пък няма съществени проблеми в своя отбор и само Джакомо Распадори не е на линия, защото е контузен.

Айнтрахт пък е на другия полюс на настроението, като играчите на Оливър Гласнер са в серия от четири поредни дуела без победа преди гостуването си в Италия. В последния си дуел в Бундеслигата те приключиха наедно 1:1 като хазаин със застрашения от изпадане отбор на Щутгарт. Въпреки това " орлите " могат да се похвалят с положително показване през тази година в Европа, като досега са постигнали две победи и са позволили единствено една загуба.

Наставникът на тима Оли Глазнер обаче има по-сериозни проблеми с окомплектоването на своя тим, откакто френският национал Рандал Коло Муани е осъден поради червен картон, а Йеспер Линдстрьом e с травмa в глезенa. Ерик Ебимбе пък се завърна едвам през вчерашния ден към тренировки и не е ясно дали ще може да вземе присъединяване в дуела.

Главен арбитър на срещата е Антъни Тейлър от Англия.
 Осакатен Айнтрахт се закани на Наполи
Осакатен Айнтрахт се закани на Наполи

Треньорът на германците Оливер Глазнер има вяра в крайния успех
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР