Наполеон: Зад всеки успял мъж стои една силна женаСвикнали сме

...
Наполеон: Зад всеки успял мъж стои една силна женаСвикнали сме
Коментари Харесай

Мъж без жена е половин мъж. Жена без мъж е мъж и половина

Наполеон: Зад всеки съумял мъж стои една мощна жена

Свикнали сме да възприемаме мъжа като мощния пол, който е глава на фамилията, обезпечава материалните богатства. В художествената литература (особено от възрожденската епоха) мъжът е постоянно модел на държание, той предава своя духовен завет към синовете си. Всъщност рядко се приказва за дъщери. Жената от своя страна е било признато да се осъществя само като брачна половинка, майка, стопанка и всичко, което излиза отвън рамките на тази обичайната визия, е било осъждано строго, написа „ “.

Всички познаваме фразата на Наполеон: „ Зад всеки съумял мъж стои една мощна жена. “ Колкото и съумели да са мъжете, колкото и доста оценки, медали, трофеи да са натрупали, всеки има потребност от женска ласка, нежна дума, дом.

А дома го основава дамата.

В съвремието ни понятията са претърпели известна смяна.

Мъжете все по-често имат потребност да бъдат направлявани, окуражавани, „ ухажвани “ и „ четкани “. Без жена животът на мъжа доста се усложнява. Ако сте попадали в дома на някой „ остарял ерген “ или още по-тъжно – на възрастен, изгубил скоро „ бабата си “, сигурно бихте открили неналичието на женска ръка. Дом, в който на печката стои загорял тиган, в мивката се търкалят неизмитите съдове, по мебелите се е натрупал два пръста прахуляк, храната се претопля и е съвсем постоянно купешка. В допълнение на това се нарушават уютът и целостта на дома. Домът наподобява повече на къща, населявана от отшелник, който е в положение да си опържи две яйца, да пусне пералнята и понякога да измие съдовете. Ако мъжът е млад, евентуално огромната част от времето си прекарва на открито – в офиса, след това вечерта с другари в някое заведение. Но къщата, в която се прибира, го посреща празна и неуютна.

На мъжа с фантазии му би трябвало жена, която да има вяра в него.

На мъжа със качества му би трябвало жена, която да го насърчи да ги осъществя.

В актуалния свят самотната жена е два пъти повече мъж. Налага ѝ се, тъй като би трябвало да се оправя с всичко сама, да печели почитание и да потвърждава себе си. А когато е майка, ѝ се постанова да бъде 100 пъти по-силна. Съществуват, несъмнено, и самотни бащи, на които по никакъв начин не им е елементарно и е похвално, че се оправят сами. Но статистически видяно, процентът на самотни майки е доста по-висок. Особено когато става дума за деца с проблеми от друго естествено. Вероятността бащата да си тръгне, е доста по-голяма, в сравнение с майката. Жените са привикнали да търпят доста повече болежка, дамите понасят бремето на живота негласно. Жените раждат и възпитават децата си с обич и грижа, раздавайки се без излишък. Жените самоуверено отстояват позициите си – постоянно с повече геройство от мъжете. Защото през вековете им се е налагало да се борят с думи като: „ Не можеш, тъй като си жена! “, „ Забранено е, тъй като си жена! “, „ Жените нямат право на това! “

* „ Най-смелото деяние е да мислиш за себе си. На висок глас. “ (Коко Шанел)

* „ Мъжете не остаряват по-красиво от дамите, на тях просто им е позволено да остаряват. “ (Кари Фишър)

* „ Всички мъже би трябвало да са феминисти. Ако мъжете се вълнуват за правата на дамите, светът би бил по-добро място. Ние сме по-добре, когато дамите имат власт. “ (Джон Леджънд)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР