Наполеон Бонапард и до ден днешен си остава доста загадъчна

...
Наполеон Бонапард и до ден днешен си остава доста загадъчна
Коментари Харесай

Разкриха тайната на смъртта на Наполеон! Бил ли е управляван императорът от извънземни?

Наполеон Бонапард и до ден сегашен си остава много загадъчна персона, която е обгърната в ореола на тайната. Учените понякога показват пред обществото все нови и нови обстоятелства от живота на френския император. Макар и към този момент да е комплицирано да се разбере къде стартира истината и къде измислицата.
Има една история за ръкопис на средновековния алхимик и маг Филип Делоние Ноел Оливатиус, който е имал и дара на ясновидството. Ако й се има вяра, то създателят е предсказал освен идването на Наполеон на власт, само че и неговите политически и военни победи, а също и рухването му от власт и заточението.

Същото знамение Наполеон по-късно чува и от устата на френската пророчица Мария Ленорман, която след това той прави своя персонална фадателка. Това, прочее, не го избавило от предначертаната му орис.

Има даже доктрина, съгласно която Наполеон и бил управителен от извънземни. Например, френският академик Андре Дюбоа, който е изучавал ексхумираните остатъци на императора, е декларирал, е е разкрил в черепа на умрелия микрочип. Въз основа на степента на растежа на костите към устройството откривателят е предположил, че имплантът е бил подложен, когато Наполеон е бил на към 25 години.

По-късно ученият се обръща към историците и обяснява, че 25-годишният Наполеон фактически през юли 1794 година е липсващ от полезрението на обществото, след което се е оплаквал, че е бил в плен на врага. Макар и записи за сходен случай да липсват.


Именно от този миг кариерата на Наполеон стремглаво потегля нагоре: той реорганизира поверената му войска и печели войната в Италия употребявайки невиждана дотогава тактичност за настъпателно стълкновение. Впоследствие, войната стартирана от Наполеон, напълно прекроява картата на Европа. Предполага се, че супермодерният чип е могъл да ускори умствените благоприятни условия на пълководеца.


Но, вероятно, най-ожесточени разногласия се водят към гибелта на Наполеон. Учените и сега не могат да дадат отговор на въпроса, фактически ли Наполеон е умрял по време на изгнанието си на остров Света Елена?

Въпреки публичността и денонощната си защита, изгнанието на Наполеон е забулено в загадка. Има версия, че в заточение е умрял негов двойник, до момента в който самият Наполеон е напуснал острова и се е върнал в Европа, където е живял умерено с непознато име.

До подобен безразсъден, на първи взор, извод са достигнали криминалистите, които са ексхумирали на френския военачалник. Специалистите са видели противоречие сред погребалната маска и черепа. Тоест, маската е била правена по самия Наполеон, до момента в който черепът на индивида в гроба е с много по-голям размер. При това, съгласно реконструкцията, чертите на лицето на заровения човек има единствено отчасти подобие с чертите на самия император.

Когато обаче бил изработен разбор на косите, то било намерено, че те се отличават от косите, взети приживе от Наполеон, както по цвят, по този начин и по химически състав. Освен това, учените настояват, че в кичура коса, изпратен в заточение на остров Света Елена, има и живак.

Получава се, че оня, който е заменил императора по време на изгнанието му, е бил и методично тровен. Може би, с цел да не проговори, а може би, с цел да си мислят поддръжниците на Наполеон във Франция, че той гасне от незнайна болест и не е кадърен да се върне на власт.

Спорове провокира и обстоятелството, че Наполеон, който е бил изпратен в заточение на 46-годишна възраст, е бил в прелестно здраве, само че е живял на острова преди гибелта си единствено 6 години.

Според уверенията на лекарите, императорът умерено е можело да живее още 20 години. Макар и в последните си месеци той да е бил съществено болен, в медицинските протоколи няма еднопосочни диагноза и аргументи за гибелта му.

Лекарите също непрекъснато се сменяли един различен. Изглежда, че пристигналите на власт във Франция Бурбони не са желало дългоденствие на някогашния водач на нацията.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР