Напливът на COVID пациенти в областната болница в Ямбол е

...
Напливът на COVID пациенти в областната болница в Ямбол е
Коментари Харесай

Сериозен натиск върху болницата в Ямбол заради COVID-19

Напливът на Коронавирус пациенти в регионалната болница в Ямбол е много сериозен, само че към момента надалеч от критичността. Следващата седмица ще бъдат разкрити нови 10 кревати, ще има и задоволително личен състав. Натискът върху лечебното заведение е повишен и поради затварянето на Коронавирус отделението в Елхово, където няма задоволително медици. Пациенти с ковид се одобряват и в частната болница в града, заяви Българска национална телевизия.

Не мога да кажа, че има свръхкритично положение в болничното заведение в Ямбол. Да, имаме непрекъснато напор, идват, преглеждат се, биват сортирани. Някои от тях се уговарят да се върнат по-късно да си бъдат признати, само че това става в границите на същия ден. Тежък пациент в МБАЛ " Свети Панталеймон " не е връщан, съобщи доктор Димитър Рунков, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Свети Панталеймон ", Ямбол.

Той прибавя, че от регион - Стралджа, Елхово, региона към Елхово, Болярово неизвестно по каква причина идват пациенти в тежко общо положение, огромна част от тях непосредствено за Коронавирус реанимация.

Заради инфектиран личен състав до понеделник остава затворено АГ отделението. Заради карантина и болнични на медиците към този момент втора седмица са затворени очното поделение и отделението уши, нос, гърло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР