Написани за Motorola 68000, те могат да се изпълняват и

...
Написани за Motorola 68000, те могат да се изпълняват и
Коментари Харесай

Eмулатор възражда класически Mac игри и приложения

Написани за Motorola 68000, те могат да се извършват и на Mac OS X

Потребителите на модерни епълски компютри ще могат да си пускат с лекост типичен Mac игри и приложения (източник: CC0 Public Domain)

Искате ли да стартирате типичен Mac приложения, компилирани за серията процесори Motorola 68000, на вашата все по-модерна Mac OS X машина? Или може би бихте предпочели да ги пуснете на Raspberry Pi, или Android устройство? Има един план за емулатор, който се пробва да реализира тъкмо това: Advanced Mac Substitute (AMS) “, оповестява неизвестен четец на ArsTechnica.
още по тематиката
Софтуерът Advanced Mac Substitute е план на дългогодишния Mac хакер Джош Джуран. Той желае да направи допустимо стартирането на остарял програмен продукт за Mac OS (до Mac OS 6) без потребност от Apple ROM или систематичен програмен продукт.

AMS употребява набор от софтуерни библиотеки, които разрешават старите приложения за Mac да се започват в границите на операционната среда на хост-устройството, без потребност от съответната виртуална среда – хардуер и операционна система. И всичко това е с отворен код.

„ Получих демо на AMS от Джуран този уикенд. Той ми сподели ранен опит да се накара играта LoadRunner да работи с емулатора – към момента не е интерактивен. Версия на плана, която може да бъде изтеглена от Github, включва приложение за екран „ Добре пристигнали “, Mac Tic-Tac-Toe и анимация на NyanCat. Засега приложенията се започват на команден ред и се извършват от програмен продукт за емулация “, твърди източникът.

Проектът е към момента в напълно ранен етап и, съгласно читателя, към момента има доста работа да се свърши по него. Въпросният AMS работи на Mac OS X до версия 10.12 – както на Intel, по този начин и на PowerPC версиите на операционната система. Той обаче не е подготвен да борави с MacOS Mojave.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР