Написал съм това под емоция, защото бях разочарован чисто професионално.Така

...
Написал съм това под емоция, защото бях разочарован чисто професионално.Така
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Аз съм верен на главния прокурор! Бил съм верен и на Сарафов

" Написал съм това под страст, тъй като бях отчаян чисто професионално. "

Така Ясен Тодоров - зам.-директор на Национална следствена служба, някогашен член на ВСС и праволинейно правилен (поне към този момент!) на Иван Гешев, разяснява днес факта, че без да желае, разпратил известие до всички мейли в Национална следствена служба, че " мишките първи напущат кораба ".

Така Тодоров на практика призна две неща - изнесеното от Гешев, че е разпратил такова известие, както и че Борислав Сарафов точно на това му известие се е обидил. Тодоров го упрекна, че " претърпял катарзис ".

В комбинация от иронични подмятания, опити да не дава отговор или някои разкрития, той направи изказване на оградата на Национална следствена служба - където бе комплициран за зам.-директор по персоналното предложение на Гешев, откакто съврши мандатът му във Висш съдебен съвет.

Така да вземем за пример - разкри ролята на мистичния " израелски специалист " по антитероризъм.

Клуб Z напомня, че след първичния гръмък пиар на прокуратурата - по какъв начин надали не международно приет израелски специалист удостоверява техните заключения, министър Иван Демерджиев разкри в Народното събрание, че " специалистът " кацнал у нас 90 минути преди атентата.

Освен това - всъщност предлагането до Висш съдебен съвет за свалянето на Иван Гешев е с мотив грубо нарушаване на служебнните отговорности - че без да има право е разпоредил на Ясен Тодоров да води външни лица на огледа.

Така през днешния ден се оказа, че... отговорен е самият израелски специалист. Той предложил да отидат да помогне, тъй като сега, когато се разчуло за атентата...

"... Ние бяхме дружно. Ние просто обядвахме в този миг, в който това се е случило.

Дажо той (израелският експерт) споделя: Това, в случай че стане при нас - да има атентат против основния прокурор, ще затворим цялата страна, ще приберем целия престъпен контингент и ще работим доста интензивно, описа Ясен Тодоров какво ноухау му предложили по време на обяда.

Следователят не помръдва от позицията си:

" На 1 май беше атентатът - терористичен акт, опит за ликвидиране - безспорно. Този гърмеж бе подложен да У-БИ-ВА - натърти той.

Не е никаква пиратка, не е нещо, което е единствено за заплашване! "

В изявлението на Ясен Тодоров имаше систематизирания като:

" Нещата бяха динамични и се развиха някакви процеси. "

Иначе на директен въпрос - има ли вътре опит за прелом в системата (явно ръководен от Борислав Сарафов), Тодоров отговори:

" Поне по този начин наподобява ".

И защото - видно остава на линия зад Иван Гешев - на въпрос да се усещат ли застрашени политиците от намеците, които през днешния ден основният прокурор отправи за " Барселонагейт ", той сподели: 

" Такива папки при мен персонално няма. "

Тодоров разгласи:

" Аз съм правилен на основния прокурор. Бил съм правилен и на господин Сарафов - на всеки собствен административен началник в системата на следствието и прокуратурата. "

А им бил правилен не за друго, а тъй като те показват закона.

Той не скри, че е отчаян, че шефът му в този момент го предлага за уволняване на Висш съдебен съвет. И попита - къде е бил Сарафов в последните 12 година, щом е неудовлетворен от прокуратурата. След което изреди постовете, които шефът му е заемал.

Той със страдание означи, че с Борислав Сарафов ги свързва 30-годишна дружба още от школата в " Симеоново " (всички забъркани в тази история са приключили Право там, б.р. на Клуб Z).

Даже оня ден имали колекция на випуска за 30 година от завършванто в Симеоново  и " за съжаление господин Сарафов не участва на нея ".

По-късно през днешния ден ще приказва и самият Сарафов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР