Напъваш си хората! Така премиерът Бойко Борисов се обърна към

...
Напъваш си хората! Така премиерът Бойко Борисов се обърна към
Коментари Харесай

Борисов разпореди забързване на ремонтите по АМ Тракия

Напъваш си хората! Така министър председателят Бойко Борисов се обърна към изпълнителите на ремонтите по Автомагистрала " Тракия " край Пловдив, чийто ход той през днешния ден инспектира.

Самият министър председател съобщи, че е разпоредил на АПИ да стартира осветлението на трите кръгови, че " до момента в който се занимавам с кметовете... ". Така и министър председателят не довършва изречението, само че оглежда прецизно маркировката и мантинелите.

По думите му на 15 юни ремонтът би трябвало да е подготвен, с цел да може придвижването по пътя София - Бургас да се прави гладко в летните месеци. На рехабилитирания сектор, с изключение на нова настилка, се слагат двойни мантинели и звукова маркировка.

Премиерът инспектира и разширението на пътя Пловдив - Асеновград, с което ще се увеличи доста сигурността на пътуващите.

 Нанков дефинира през 2024 година да пътуваме по Автомагистрала
Нанков дефинира през 2024 година да пътуваме по Автомагистрала " Хемус "

През идващите 7 години в страната ще има 16 нови тунела

Премиерът упорства, че този сектор не може да се назова ремонт , защото с отпуснатите средства се построява напълно нов път. Той не пропусна да се похвали, че до този миг са правени четири първи копки , а пък държавното управление на ГЕРБ за една година се справило с плана.

Борисов увери, че нужните пари за довършителните работи ще се обезпечат, въпреки и да не показва точни числа .
" То стана като ходенето при шивач - колкото по-хубаво става, толкоз повече желаят ", разяснява Борисов, съгласно който обаче настояванията за още пари са като " говерене на трънски занаятчия - 20 - 20 хиляди ". Веднага по-късно признава обаче, че без осветяване, пътят ще бъде рисков.

На журналистически въпроси за предстощата му аудиенция в Русия преимерът Борисов отхвърли да дава отговор и очевидно се ядоса . Той отсече, че за идни неща в никакъв случай не приказва. " Питате ме дали за първия сняг дали ще вали, или не ", отсече Борисов и изиска да му се задават съответни въпроси за миналата двудневна аудиенция в Украйна.

Също по този начин министър-председателят отхвърли да разяснява въздържанието на Светия синод, който даже не изпрати декларация във връзка 1000-годишнината на Охридската архепископия.

" Църквата е настрана от страната. Ще се въздържа да разясня ", съобщи Борисов. Според него това, което държавното управление е направило е задоволително ясно.
" Ние сме задоволително сме посочили, че това е пътят. Може би има някакви съображения ", изясни Борисов и уточни, че не желае да се изрича по църковен въпрос.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР