Напът сме да загубим основно конкурентно предимство, а именно данъчното

...
Напът сме да загубим основно конкурентно предимство, а именно данъчното
Коментари Харесай

Бизнесът алармира: Напът сме да загубим основно конкурентно предимство - данъчното облагане

Напът сме да загубим главно конкурентно преимущество, а точно данъчното облагане - с помощта на него имаме наличие на огромни интернационалните компании. Това съобщи на конференция изпълнителният шеф на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов.

Вчера КРИБ насочи молба за незабавна среща с министър-председателя акад. Николай Денков по отношение на въвеждане на най-малък спомагателен налог в България със законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. Молбата за незабавна среща е във връзка желанието на финансовото министерство да вкара най-малък налог от 15% за компании с над 750 млн. евро годишен оборот.

КРИБ не е срещу 15-процентния налог, само че е срещу, че ще сме единствената страна, в която няма тези облекчения за основна стопанска активност, уточни от своя страна ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„ Никакво внимание не беше обърнато на бизнеса и на другите сътрудници от комерсиалните камари, тъй че стигнахме да убеждаваме Бюджетна комисия в нашата справедливост и какъв би бил резултатът за стопанската система при приемане на този законопроект без тези облекчения със основни активи. Имаме съществени терзания, откакто не срещнахме схващане, имаме терзания какво ще се случи през днешния ден при гласуването на второ четене. Просто желаеме да запазим капиталовия климат в България ", уточни Домусчиев.

„ В случай че нашите претенции не бъдат признати и не бъдат гласувани, към този момент ще решаваме какво да вършим в нашата организация, тъй като е ясно, че връзките бизнес - изпълнителна власт са разрушени, а действително бизнесът цялостни хазната и очевидно доста политици не го схващат това. Само с взимане на заеми тръгваме към гръцкия модел. Ще забележим каква форма на митинг ще предприемем, в случай че това равнодушие продължи ", съобщи още ръководителят на КРИБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР