Напълно завършен е новият кът за отдих в парк 42

...
Напълно завършен е новият кът за отдих в парк 42
Коментари Харесай

Архитект подари изцяло нов кът за отдих на Стамболийски, продължава облагородяването в селата от общината

Напълно приключен е новият ъгъл за отдих в парк 42 против обществения патронаж на ул. " Иван Вазов " в град Стамболийски. Това заяви кметът на общината като благодари на арх. Александър Къркеланов, който подарява къта.

„ Горд съм не от това, че съм кмет на общината, а че пребивавам в община на същински българи, че имаме такива съграждани като арх. Александър Къркеланов “, написа Мараджиев, като помества и писмо от донора. От него излиза наяве, че спомагателните пейки и зеленината към този момент са си по местата, чешмата работи, националният герб е комплициран и всеки е добре пристигнал да поседне и да утоли жаждата си в топлите летни дни.
 Нов параклис отваря порти в Стамболийски за Петровден Нов параклис отваря порти в Стамболийски за Петровден
Вярата постоянно ще просъществува в нашата община! Казвам това с цялостно съображение, тъй като на следващия ден - 29 юни, на светлия християнски празник Пет...

Самият донор благодари от своя страна на кмета Георги Мараджиев за непрестанната му поддръжка и подпомагане от момента, в които го е приел в кабинета до реализирането на концепцията. „ Благодаря и на Общинската администрация и дирекция " УТ, СП и Оценка за съвместимост ", на общинско дружество БКС и на строителна компания " Драгиев и Ко ". Всички изброени помогнаха безусловно безплатно и без да пестят труд, сили и познания във всеки един миг. Зад реализацията на тази на пръв взор лесна задача стои труда и времето на над 15 индивида. А компромис с качество и средства не е изработен в нищо! “, безапелационен е донорът.

Арх. Къркеланов прецизира още, че това е паркът, в който е израснал. „ Беше прелестно и същинско детство, само че постоянно това място е било мръсно, неподдържано и все ни се е желало да е друго....Сега паркът е друг и доста по-хубав от времето на моето детство - за първи път е друго. Промяната се случва в нашия град, тя ни е нужна доста и ние би трябвало да бъдем част от нея. Всеки както и с каквото може. Целта е в този момент да градим дружно и да имаме повече към себе си, а на следващия ден съграденото да остане за нашите деца и техния живот и тяхната България да бъде по-добра и красива от нашата през днешния ден! За да се случи това, би трябвало да се научим освен да желаеме, ами и да даваме даже повече в сравнение с получаваме и да не окачваме нищо в подмяна.

Този ъгъл за отдих с чешмата е построен напълно с мои персонални средства без да спестявам и стотинка и без да закачвам нищо в подмяна от никого. Надеждата ми е единствено че този образец ще въодушеви и другите да дават повече от себе си и да бъдат по-добри хора! “, написа още донорът арх. Къркеланов.


 Кметът на Стамболийски провежда курбан за всяко едно обитаемо място в общината Кметът на Стамболийски провежда курбан за всяко едно обитаемо място в общината
След два дни – на 29 юни, е Петровден. Искам да поканя всички поданици на общината на курбаните, които се провеждат с концепцията да с...

Същевременно Георги Мараджиев оповестява, че към този момент е почнало видоизменение на селата. Той дава образец с Ново село, където към този момент се подреждат паветата от ремонтирания път за Йоаким Груево.

„ Постепенно ще преобразим селата! И четирите! Започваме в Ново село и ремонт на читалището вътре. Всяко село към този момент има и малко БКС. Това желаех. С по 7-8 индивида. Ще увеличим бройките. Работи се! В понеделник съм в Куртово Конаре. И по този начин всеки ден. По всички села! Искам да знам къде отива всеки лев! А още повече го желаете Вие - жителите на общината “, безапелационен е Георги Мараджиев.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР