Напълно ваксинираните хора срещу COVID-19 могат безопасно да спрат да

...
Напълно ваксинираните хора срещу COVID-19 могат безопасно да спрат да
Коментари Харесай

Експерти: Ваксинираните хора няма нужда да носят маски в повечето случаи

Напълно имунизираните хора против COVID-19 могат безвредно да спрат да носят маски както на закрито, по този начин и навън, оповестиха в четвъртък американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите по време на брифинг за пресата на екипа за реагиране на COVID-19 в Белия дом. Те могат също по този начин да се откажат от обществената отдалеченост и да се държат по същия натурален метод, по който са се държали преди пандемията, доколкото обаче това е допустимо. Също по този начин не е належащо изцяло имунизираните хора да бъдат тествани за ковид, с цел да напущат съответните страни, да избегнат слагане под карантина или да им бъдат налагани други ограничавания, както и да се самоизолират, откакто са били контактни с Коронавирус болен, в случай че не развият признаци.

За изцяло имунизирани се смятат хора, при които са минали две седмици от слагането на втората доза от имунизацията на Pfizer или Moderna, или две седмици след приемане на едната доза от имунизацията на Johnson & Johnson. Хората, които към момента са изцяло имунизирани, би трябвало да продължат да вземат всички защитни ограничения, споделят от CDC. От Центровете също по този начин показват, че изцяло имунизираните хора със здравословни проблеми, или такива, които одобряват медикаменти за намаляване на имунитета, би трябвало да се съветват със своя доктор, преди да спрат да съблюдават ограниченията.

Изключения от новите, разхлабени рекомендации, може да бъде нуждата от носене на маски в публичния превоз, като в рейсове, влакове и самолети. Ваксинираните хора също би трябвало да продължат да следват локалните и държавни насоки по отношение на маските и общественото разграничаване, като да вземем за пример когато се намират в локален бизнес или са на работното си място. ОТ CDC също споделиха, че новите насоки не са предопределени за здравните заведения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР