Напълно реално е правителството да успее да прекара през парламента

...
Напълно реално е правителството да успее да прекара през парламента
Коментари Харесай

Василев уверен – новите мерки ще започнат от 1 юли

Напълно действително е държавното управление да успее да прекара през Народното събрание актуализацията на бюджета, в който са планувани многомилионни ограничения по редица пера, ориентирани за подкрепяне на засегнатите от рецесията жители и компании.

Такава убеденост изрази в коридорите на Народното събрание след извършения в петък блиц надзор Асен Василев.

" Силно се надяваме. Миналата година, знаете, при един много по-разнороден парламент, актуализацията мина за към 2 седмици и половина . Така че би следвало да има задоволително време ", сподели той.

Другата седмица " огромният " бюджет, този на Държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса ще бъдат признати от Министерския съвет , като това отвори пътя им към входиране в Народното събрание.
 Асен Василев: Министерствата, които не се усъвършенстват, няма да получат нарастване на заплатите
Асен Василев: Министерствата, които не се усъвършенстват, няма да получат нарастване на заплатите

Около 300 млн. лева могат да се употребяват за нарастване на възнагражденията на администрацията

Финансист номер едно акцентира и за следващ път - въпреки и да се дават милиони, това нямало да докара до задължаване на страната.

" Предвиждаме бюджетното салдо да не се трансформира - т.е. дефицитът да остане, както е признат в истинския закон за бюджета - 4,5 % ", сподели Василев.
 Без нови ограничения в актуализацията на бюджета
Без нови ограничения в актуализацията на бюджета

Нови оферти на този стадий във връзка с ограниченията няма да се вършат

А що се касае до настояванията на чиновниците на пандизите, които през днешния ден излязоха на митинг с искане на по-високи заплати, както и настояването на служителите на реда в същата тенденция , Василев съобщи: " Сферите, в които е планувана промяна, ще получат спомагателни средства, още в истинския бюджет, в порядъка на към 300 милиона лв.. Доколкото знам, системата на Министерство на вътрешните работи е в развой на завършване на измененията, тъй че би следвало да могат да получат достъп до тези средства ", изясни вицепремиерът.

И още веднъж акцентира - няма да има смяна на съществени параметри като минималната работна заплата или оптималния застрахователен приход. Причината - би трябвало да има предвидимост за бизнеса.

Ще има и облекчена скица, по която жителите да получават отстъпката от по 25 стотинки за литър елементарен бензин и дизел. " Национална агенция за приходите плюс дирекция " Данъчна политика " в Министерството на финансите работят с Асоциацията на бензиностанциите. Това, което се планува, е доста облекчена скица, при която да се подава информация, а самата отплата да става при издаването на касов бон ", изясни финансовият вицепремиер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР