Напълно разбираме, че приемането на България в Шенген е чувствителна

...
Напълно разбираме, че приемането на България в Шенген е чувствителна
Коментари Харесай

Радев в Австрия: Не съм дошъл да лобирам за Шенген

Напълно разбираме, че приемането на България в Шенген е сензитивна тематика за австрийските политици и общество. Не съм пристигнал тук да лобирам. Искам единствено да кажа, че каквото и да решите, ще продължим да охраняваме външната граница по най-хубавия метод, по който можем. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев на форума " Вахау " в Австрия.

Но считам, че като България и Румъния биват държани отвън Шенген, това няма да направи Шенген по-силен. Страните на първа линия би трябвало да са вътре, добави президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Радев прикани за съпричастност към нещастието на хилядите имигранти, опитващи да влязат в Европа, само че не би трябвало се не помни, че това е доста добре проведена незаконна мрежа, която подхранва сивата стопанска система, проведената престъпност, заплашва сигурността, тежи върху обществените системи на страните членки. " Но най-много незаконната имиграция е предизвикателство за нашето единение и взаимност. България, водена от възприятието си за взаимност, постоянно е охранявала външната граница на Европейски Съюз - най-трудната (за охраняване) външна сухопътна граница на Европейски Съюз, 300-километровата граница сред България и Турция ", добави президентът.

Радев акцентира, че незаконните имигранти, идващи в България, не желаят да останат там. Планът им е рано или късно да се насочат на север или на запад. " В това отношение те не ни заплашват, не са предизвикателство за обществената ни система. Но в никакъв случай не сме забравяли възприятието си за взаимност. Иначе просто можеше да ги пропущаме през България ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР