„Напълно подкрепям най-твърдите мерки за овладяване на разпространението на коронавируса,

...
„Напълно подкрепям най-твърдите мерки за овладяване на разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Фандъкова подкрепи шефа на ВМА: Трябват по-строги мерки!

„ Напълно поддържам най-твърдите ограничения за преодоляване на разпространяването на ковид, които преди минути предложи ген. Мутафчийски “, това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Думите й идват директно, откакто шефът на ВМА предложи да бъдат въведени по-крути ограничения в битката с COVID-19, защото въведените досега рестрикции очевидно не работят.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден и столичният градоначалник набеляза шест изключителни ограничения за справяне с изключителната обстановка .

„ Призовавам всички столичани, да бъдем виновни в този сложен миг, в който с цената на персонално ограничаване можем да спасим живота си и този на нашите близки. Сега би трябвало да сме единни. Нека слушаме специалистите! Заедно ще се оправим! “, прикани Фандъкова.

Освен това тя цитира и думите на ген.-майор проф. доктор Мутафчийски : „ С цялата отговорност ще предложа на Министерски съвет да приложи допустимо най-твърдите ограничения. Предлагаме да останат да работят единствено хранителни магазини, аптеки, бензиностанции и застрахователни компании.

Предстоят ни времена на тествания, които не са единствено стопански – ще се изгубят човешки животи и то на тези, които доста обичаме и са ни дали живота и отгледали. Въпросът е за физическото оцеляване на популацията и то изключително в беззащитна част на популацията, каквато са възрастните хора и хората с хронични болести. В нашата страна са регистрирани 41 случая на ковид инфектирани. Само за последните часове броя се усили на 10 за деня. Повече от 200 проби са изследвани за денонощието. На процедура с 30% увеличихме броя на болестта си за един ден. В последните часове в огромни и знакови страни в Европа – В Германия се усилиха с 50%, което е голям брой на заболелите.

Извънредно! Ген. Мутафчийски желае крути ограничения: Да се затвори всичко с изключение на... ВИДЕО

Цял ден получавам позвънявания какво ще стане с павилиончето за банички и фитнес зали. Аз давам отговор: пробвайте се да спасите вашите възрастни родители, баби и дядовци. Вашето магазинче ще отвори, откакто отмине тази стихия. Трябва да понижим яростта на това, което идва към нас. Да снижим кривата. Да може и здравната ни система да оцелее, да поеме всички нуждаещи се. Да не се постанова да вършим тежки избори кой ще почине, кой ще живее, тъй като нямаме апарати.

Днес на централни места в София животът сякаш продължаваше без никакви разстройства. Може би е добре, че нашата нация има кураж, само че никога не трябва да бъдем лекомислени. Към нас се задава една зараза, която е с невиждана гняв до момента в човешката история. Трябва да бъдем извънредно виновни към нас самите, нашите близки, нашите възрастни родители, другари и сътрудници. Впечатленията са, че изпаднахме в дребнотемие след оповестяване на ограниченията “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР