Напълно очаквано Microsoft и Activision Blizzard се съгласиха да удължат

...
Напълно очаквано Microsoft и Activision Blizzard се съгласиха да удължат
Коментари Харесай

Очаквано: Microsoft и Activision Blizzard се споразумяха за нов краен срок за сключване на сделката

Напълно предстоящо Microsoft и Activision Blizzard се съгласиха да удължат крайния период за привършване на процедурите по сливането на двете компании в очакване на резултата от възобновените договаряния с регулаторните органи в Обединеното кралство. Сега и двете страни ще разполагат с време до 18 октомври, с цел да завършват договорката, откакто пропуснаха първичния краен период:

„ Неотдавнашното решение на съда в Съединени американски щати да разреши сливането и получените утвърждения в 40 други страни удостоверяват, че договорката няма да навреди на конкуренцията в бранша, на играчите или на бъдещето на видео игрите. Като се имат поради световните регулаторни утвърждения и увереността на нашите компании, че Службата за защита на конкуренцията и пазарите ще признае, че сливането не съставлява опасност за пазара на облачни игри в Обединеното кралство, бордовете на шефовете на Activision Blizzard и Microsoft се съгласиха да не се отдръпват от договорката до 18 октомври. “, декларира Лулу Ченг Месерви, изпълнителен вицепрезидент по корпоративните въпроси в Activision Blizzard.

Президентът на Microsoft Брад Смит разяснява, че тримесечното удължение на крайния период е предопределено „ да обезпечи задоволително време за работа по решаването на всички регулаторни проблеми “. И Microsoft, и Activision Blizzard също по този начин се съгласиха да дефинират по-висока наказателна клауза при вероятно едностранно преустановяване на договорката. Обезщетението, което всяка от двете компании ще дължи на другата, в случай че реши да се отдръпна от съглашението, към този момент възлиза на 3,5 милиарда $, в случай че сливането не завърши до 29 август, и скача на 4,5 милиарда $, в случай че и датата 15 септември премине без завършване.

Междувременно от Службата за защита на конкуренцията и пазарите на Англия (CMA) обявиха по-рано тази седмица, че ще възобновят диалозите с Microsoft отвън правосъдната зала, като регулаторът ще излезе с окончателното си мнение най-късно на 29 август.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР