Напълно очаквано беше това, което се случи днес – отхвърлянето

...
Напълно очаквано беше това, което се случи днес – отхвърлянето
Коментари Харесай

Доц. Любенов, политолог: Сформира ли се кабинет с третия мандат, значи е имало задкулисни договорки

Напълно предстоящо беше това, което се случи през днешния ден – отхвърлянето на декларацията на " Продължаваме промяната ". Политическите партии се готвят за избори, даже към този момент се намираме в предизборна акция.

 

Това показа в ефира на Nova News политологът доцент Милен Любенов.

По думите му от такива заявления като на Политическа партия има смисъл, в случай че бъдат гласувани на старта на Народното събрание, когато нормално партиите се сплотяват към цели. Според доцент Любенов главните проблеми са острата борба и ясно изразените блокове сред обособените партии. Прогнозира, че този звук и борба ще се запазят и след идващите избори.

Третият мандат е последната опция, само че когато се сформират обединения в България, те са били ясни авансово. След последните избори беше ясно, че мъчно ще се образува държавно управление, сподели още той.

Политологът изрази мнение, че за последните три месеца народните представители не са свършили нищо значително, отбелязвайки, че за това време можеше да се одобряват някои значими закони, свързани с Плана за възобновяване или правосъдната промяна, да вземем за пример.

Шансовете за държавно управление с третия мандат зависят от това до каква степен политическите партии, които го получат, ще бъдат склонни да водят разговор за реализиране на единодушие. Но надали ще се осъществя държавно управление с него, тъй като за последните месеци не видяхме никакво доближаване сред партиите. Ако се образува държавно управление обаче, значи е имало някакво задкулисие. Това ще бъде държавно управление с различен, прикрит дневен ред, разяснява доцент Любенов.

В умозаключение уточни, че в реалност у нас има институционална рецесия и рецесия на доверието в представителната народна власт, само че посочи, че това се следи сега и в цяла Европа, което пък дава тласък на популистките партии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР