Напълно обновената жп гара в Стара Загора беше официално открита

...
Напълно обновената жп гара в Стара Загора беше официално открита
Коментари Харесай

Стара Загора с изцяо обновена жп гара

Напълно обновената жп гара в Стара Загора беше публично открита на тържествена гала през днешния ден. Гаровият комплекс е напълно реновиран, като е осъществен главен ремонт на приемното здание, пространството към гарата, подлезите и перонните покрития.

По време на плана инсталациите и системите са осъвременени, нараснала е енергийната успеваемост на постройката, което основава удобни условия за жителите. Вече гарата разполага с четири асансьора, с цел да бъде обезпечен достъп до всички равнища на хора с понижена пъргавина.



" Много е значимо да отбележим, че железопътният превоз има голям капацитет. И ние би трябвало да го използваме непременно, с цел да реализираме едно съвременно, качествено и дейно обслужване на всички пасажери в България “, съобщи по време на откриването министърът на превоза и известията, представен от Българска телеграфна агенция.

Обновяването стартира през юли 2020 година и е част от план „ Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора “, който се реализира с финансиране от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020. Стойността на плана е близо 10 млн. лв.. 



Приемното здание на емблематичната и възпята в ария жп гара в Стара Загора е проектирано през 70-те години на предишния век и е влезнало в употреба през 1982 година, като от този момент не е осъществяван главен ремонт.



 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР